229
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης | Intimenews/Συνεργάτης

Κουβέλης κατά Καμμένου: «Δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 11:34
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης
|Intimenews/Συνεργάτης

Κουβέλης κατά Καμμένου: «Δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 11:34

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης  διαχώρισε για άλλη μία φορά τη θέση του από τον υπουργό Πάνο Καμμένο σχετικά με το θέμα της φυλάκισης των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για ομηρία.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» του Σαββάτου, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η ομηρία «είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις.

» Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα.

» Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρία», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, δεν δέχθηκε να κάνει εκτίμηση για το αν οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα.

Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνεννόηση και ότι η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Τέλος, για τις αρμοδιότητές του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τον κ. Καμμένο απάντησε ότι «τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό». Εκτίμησε δε ότι η διαφωνία του υπουργού στο Σκοπιανό δεν αποτελεί το στοιχείο που δυσχεραίνει την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...