188
Συμπέρασμα (από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου): O νόμος του μπορεί να άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά τώρα πρέπει να αλλάξει και ο ίδιος | ΙΝΤΙΜΕnews

Παρασκευόπουλος: Με τον νόμο μου άλλαξε η διεθνής εικόνα της χώρας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 12:17
Συμπέρασμα (από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου): O νόμος του μπορεί να άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά τώρα πρέπει να αλλάξει και ο ίδιος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παρασκευόπουλος: Με τον νόμο μου άλλαξε η διεθνής εικόνα της χώρας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 12:17

Χάρη στο νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών (τον «περίφημο» νόμο Παρασκευόπουλου), βελτιώθηκε τόσο η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όσο και η διεθνής εικόνα της.

Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον ίδιο τον εμπνευστή του επίμαχου νόμου, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την πρώτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Παρασκευόπουλος αφού έκανε έναν μίνι προσωπικό απολογισμό, χαρακτήρισε θετικό και εκείνον συνολικά της κυβέρνησης Τσίπρα. Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, ο πρώην υπουργός δεν απέκλεισε αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό λόγω της στάσης της ΝΔ στο Σκοπιανό, ενώ αντίθετα, εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 πρόωρες αποφυλακίσεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σε σχετική ερώτηση  του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, το τελευταίο εξάμηνο του 2015 αποφυλακίστηκαν 1.703 κρατούμενοι, το 2016, 4.480 και το 2017 (μέχρι 10 Νοεμβρίου), 4.027. Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί πρόωρα, με τις τότε ισχύουσες διατάξεις, συνολικά 5.021 κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...