185
Το Σαν Χουάν στον ναύσταθμο το 2014 | Argentine Navy/Handout via REUTERS

Αργεντινή: Εντοπίστηκε «νέα ένδειξη» στην έρευνα για το χαμένο υποβρύχιο

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2017, 12:38
Το Σαν Χουάν στον ναύσταθμο το 2014
|Argentine Navy/Handout via REUTERS

Αργεντινή: Εντοπίστηκε «νέα ένδειξη» στην έρευνα για το χαμένο υποβρύχιο

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2017, 12:38

Μια «νέα ένδειξη» εντοπίστηκε από τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο Σαν Χουάν και τους 44 ναυτικούς του που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε στον Νότιο Ατλαντικό από τις 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής.

Αυτή η «νέα ένδειξη» θα εξεταστεί από το ρωσικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο σκάφος Panther Plus, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα συστήματα σόναρ έχουν ανιχνεύσει ανωμαλίες στο βυθό της θάλασσας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μια από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από αρκετά χρόνια.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν σβήσει, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν. Η υπόθεση αυτή οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ναυάρχου Μαρσέλο Σρουρ.

Το υποβρύχιο είχε χαθεί πριν από περίπου 40 ημέρες έχοντας αναφέρει νωρίτερα κάποια προβλήματα. Για τη φύση του δυστυχήματος που παρέσυρε στον θάνατο και τα 44 μέλη του πληρώματος (εκ των οποίων την πρώτη γυναίκα αξιωματικό υποβρυχίων) έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες, πιθανόν όμως υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τις μπαταρίες του υποβρυχίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...