209
Το σημείο της επίθεσης αποκλεισμένο από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης | REUTERS/Andrew Kelly

Μήνυμα του προέδρου του Ουζμπεκιστάν στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:43
Το σημείο της επίθεσης αποκλεισμένο από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης
| REUTERS/Andrew Kelly

Μήνυμα του προέδρου του Ουζμπεκιστάν στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:43

Μολονότι επισήμως ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν παρέμενε χωρίς ταυτότητα -απλώς ως 29χρονος άνδρας που βρισκόταν υπό κράτηση, αναφερόταν από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης- το Ουζμπεκιστάν έσπευσε να δεσμευτεί την Τετάρτη «με όλα τα μέσα» που διαθέτει στην έρευνα για την επίθεση με φορτηγάκι που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Σύμφωνα με όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης και το FBI, o δράστης της επίθεσης είναι ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, μετανάστης από την Τασκένδη ο οποίος μπήκε στις ΗΠΑ το 2010.

 «Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να παράσχει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα για να συνδράμει την έρευνα για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο ουζμπέκος πρόεδρος Τσαβκάτ Μιρτζιόγεφ, όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Η τραγωδία η οποία συνέβη επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη να ενωθούν οι προσπάθειες όλης της διεθνούς κοινότητας στον πόλεμο εναντίον αυτής της πρόκλησης της εποχής μας», πρόσθεσε ο Μιρτζιόγεφ, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκατοντάδες πολίτες του Ουζμπεκιστάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, πολεμούν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...