484
Από αριστερά: Νίκος Διακουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Γιάννης Τούντας | Twitter/KaminisGiorgos

Συναντήσεις Καμίνη με Θεοχαρόπουλο και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 17:38
Από αριστερά: Νίκος Διακουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Γιάννης Τούντας
|Twitter/KaminisGiorgos

Συναντήσεις Καμίνη με Θεοχαρόπουλο και Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 17:38

Μία ημέρα μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την αρχηγεία του προοδευτικού Κέντρου και μετά το τετ α τετ που είχε με τη Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ξεκίνησε σειρά επαφών με παράγοντες του χώρου. Την Τρίτη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», Νίκο Διακουλάκη, Παναγιώτη Ιωακειμίδη και Γιάννη Τούντα, ενώ για αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί ραντεβού του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Οπως ανέφερε ο «Αθήνα 984» ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τους τρεις των Κινήσεων για την υποψηφιότητά του στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θετικές εξελίξεις στην πορεία ενότητας και ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, τις οποίες διευρύνει και ενισχύει η απόφαση συμμετοχής του κ. Καμίνη.

Εγινε ανταλλαγή απόψεων για την επιτυχή πορεία του εγχειρήματος και τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της παράταξης.

Την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων, θα επισκεφτεί τον κ. Θεοχαρόπουλο στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Αγ. Κωνσταντίνου 40), στις 11 π.μ. το πρωί. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο της δικής του υποψηφιότητας για την αρχηγία του νέου φορέα, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει την επόμενη εβδομάδα.

Θεοχαρόπουλος: «Να διαλυθούν τα υφιστάμενα κόμματα»

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ζήτησε να εκλεγεί επικεφαλής ενός ενιαίου φορέα με παράλληλη διάλυση των υφιστάμενων κομμάτων.

«Το θέμα είναι, εκλογή επικεφαλής για ποιον φορέα; H θέση η δική μου, λοιπόν, και γι’ αυτό την αναφέρω ξεκάθαρα είναι για έναν ενιαίο φορέα, για έναν πραγματικά νέο φορέα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Δημιουργία ενιαίου φορέα, χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, όπως ακούω δεξιά και αριστερά, δεν γίνεται. Να μιλήσουμε με απλά λόγια και κατανοητά. Εκλογή, λοιπόν, επικεφαλής για ενιαίο φορέα ή για πολυκομματικό φορέα;» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος για να συμπληρώσει:

«Aν υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό που σας λέω η μόνη λύση θα ήταν όπως έχω αναφέρει και είναι στο τραπέζι η διπλή κάλπη, δηλαδή να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, αν θα πάμε σ’ έναν πραγματικά νέο φορέα ή σε πολυκομματικό. Αλλιώς αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικά, προβλέπω ότι αν δεν αποσαφηνιστούν τώρα, την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις, δεν θα εγγυώνται, λοιπόν, οι υποψήφιοι ότι την επόμενη ημέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης. Εγώ μιλάω για ένωση όλων σε ένα και όταν ενώνεις και κάνεις ένα νέο ενιαίο φορέα, αυτό σημαίνει υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, άρα δεν μπορούν ταυτοχρόνως να λειτουργούν όλα. Τόσο απλά.

» Κάποιοι δεν μιλούν ξεκάθαρα για ενιαίο φορέα. Αν δεν υπάρχει αυτή η αποσαφήνιση αυτές τις ημέρες αυτό που θα συμβαίνει στη συνέχεια είναι και ο καθένας να κρατάει το μαγαζάκι του και να θέλει ενιαίο, αυτό δεν γίνεται. Ομως, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διευθετηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...