338
| Protagon Creative Team

Γούντι Αλεν σε θερινό σινεμά

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 20 Αυγούστου 2016, 05:29

Γούντι Αλεν σε θερινό σινεμά

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 20 Αυγούστου 2016, 05:29

Τα τελευταία καλοκαίρια το έχουμε συνηθίσει κι εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Εκεί που όλες οι ταινίες είναι μέτριες και ψάχνεις να βρεις παλιές κλασικές για να απολαύσεις τη δροσιά του θερινού σινεμά μέσα στον καύσωνα, τσουπ, σκάει ο έμπειρος Γούντι με την κωμωδία του και σου φτιάχνει πρόγραμμα.

Φέτος η νέα του ταινία που έχει τίτλο «Café Society» είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου.

Οσο για το θέμα, είναι αυτό ακριβώς που πρέπει. Μια ατμοσφαιρική ερωτική κωμωδία, με μπόλικη τζαζ, φοβερά κορίτσια (Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ), απίθανα ρούχα εποχής και πολλή χλιδή.

MV5BM2UwNjdkZDktYTNlMC00MzRmLTkxODgtODZjNDQ2OGQyZjNmXkEyXkFqcGdeQXVyMzc3NjQ5MjY@._V1_
Η Μπλέικ Λάιβλι και ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ στη νέα ταινία του Γούντι Αλεν

H υπόθεση έχει ως εξής: Στη δεκαετία του 1930 ένας νεαρός από το Μπρονξ (Τζέσι Αϊζενμπεργκ), πηγαίνει στο Χόλιγουντ, για να βρει τον πανίσχυρο θείο του, που είναι ατζέντης των μεγαλύτερων σταρ. Εκεί, ερωτεύεται τη γραμματέα του ατζέντη (Κρίστεν Στιούαρτ) και περνάει μαγικά. Βόλτες, τσάρλεστον, αδιαφορία για την ποτοαπαγόρευση, λάμψη και χλιδή, πάρτι, πάρτι, πάρτι και τζαζ, πολλή τζαζ – επειδή, όπως ξέρουμε, αρέσει στον Γούντι Αλεν. Όταν τελειώνουν όλα αυτά και ο νεαρός επιστρέφει στη Νέα Υόρκη παθαίνει μελαγχολία γιατί του λείπουν οι διασκεδάσεις, τα ξέφρενα γλέντια και η πολυτέλεια. Συγνώμη αλλά σε ποιον δεν θα έλειπαν;

Τέλος πάντων, φέτος το έχω αποφασίσει πως με αυτή την ταινία θα αποχαιρετίσω τον Αύγουστο και το καλοκαίρι. Και θα μοιραστώ τη μελαγχολία του πρωταγωνιστή για άλλους λόγους.

Όχι ότι εγώ έχω να αποχαιρετήσω χλιδή και Χόλιγουντ και ξέφρενα πάρτι… κάθε άλλο. Εγώ θα πω «γεια» σε έναν ήσυχο ηλιόλουστο Αύγουστο, που τον πέρασα σχεδόν όλο στην Αθήνα αλλά, για κάποιο λόγο δεν με πείραξε καθόλου. Κάθε άλλο – τον απόλαυσα με την ησυχία μου και χωρίς το τυπικό καλοκαιρινό ξεπαράδιασμα που δεν το γλιτώνεις στα νησιά.

MV5BZTNiNzRlNDAtZTAxYi00NDE2LWEwYWYtOWFjYmY4NzA2OWZhXkEyXkFqcGdeQXVyMzc3NjQ5MjY@._V1_
Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι το κορίτσι που ερωτεύεται ο πρωταγωνιστής στο “Cafe Society”

Υ.Γ. Αυτή η υποσημείωση αφορά μάλλον τις γυναίκες: να ξέρετε ότι τα φοβερά φορέματα που φοράει Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία είναι Chanel.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...