304
«Ελάτε να πάρετε το τηλέφωνο» είπε η Μαρίν Λεπέν στους εμβρόντητους αστυνομικούς... | youtube

Η Λεπέν έκρυψε το κινητό στο… ντεκολτέ της

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2016, 20:27
«Ελάτε να πάρετε το τηλέφωνο» είπε η Μαρίν Λεπέν στους εμβρόντητους αστυνομικούς...
|youtube

Η Λεπέν έκρυψε το κινητό στο… ντεκολτέ της

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2016, 20:27

Αίσθηση προκάλεσε στη Γαλλία -και όχι μόνο- η «κρυψώνα» που βρήκε η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, προκειμένου να αποτρέψει τους αστυνομικούς από το να πάρουν το κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια εφόδου για έρευνες στα γραφεία του Εθνικού Μετώπου.

Το περίεργο περιστατικό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου, όπως αποκαλύπτουν τώρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης – αλλά και τα ευρωπαϊκά. Η «επίσκεψή» τους στα γραφεία του FN ήταν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για το αν 7,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για τους ευρωβουλευτές κατέληξαν στους υπαλλήλους του κόμματος…

Σύμφωνα με τα ίδια γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όταν έφτασαν οι ερευνητές, η Λεπέν άρχισε να καταγράφει τη σκηνή με το κινητό της τηλέφωνο. Αφού της ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει, προσπάθησαν να της το πάρουν, αλλά το είδαν να χάνεται μέσα στο ντεκολτέ της! Μάλιστα, εκείνη, σε προκλητικό τόνο, είπε στους έκπληκτους αστυνομικούς: «Ελάτε να το πάρετε». Κανείς, όμως, δεν τόλμησε να το κάνει και έφυγαν, τελικά, χωρίς να ψάξουν στο ντεκολέ της για τη συσκευή.

Untitled

Λεπτομέρειες ουσίας με πολιτικό… (στ)ήθος

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Μάρτιο του 2015 ενημέρωσε την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι διαπιστώθηκε πως 20 πρόσωπα -τα οποία μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διότι εμφανίζονται ως συνεργάτες ευρωβουλευτών- είναι ταυτόχρονα καταγεγραμμένα σε έγγραφα του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν και ότι ανήκουν στην εθνική οργάνωση του κόμματος. Αυτό αντίκειται στους κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ρητά ότι οι συνεργάτες των μελών του Ευρωκοινοβουλίου οφείλουν να ασκούν καθήκοντα που συνδέονται άμεσα με την εντολή των ευρωβουλευτών και όχι να κατέχουν κρίσιμης σημασίας κομματικές θέσεις.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα πάντα με τον Σουλτς, ήταν στενοί σύμβουλοι της ιδίας της Λεπέν αλλά και του πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, του ιδρυτή και επιτίμου προέδρου του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...