336
Μερικά από τα ευρήματα των αστυνομικών στα κτήρια της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου. |

Τρεις συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 09:19
Μερικά από τα ευρήματα των αστυνομικών στα κτήρια της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.
|

Τρεις συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 09:19

Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας άρχισε στις 6.00 τα ξημερώματα στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μετά από πληροφορίες ότι άτομα τα οποία εμπλέκονται στους εμπρησμούς οχημάτων που έχουν σημειωθεί πρόσφατα στην περιοχή, έχουν αναζητήσει καταφύγιο εντός του πανεπιστημίου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ, ενώ τις έρευνες στα κτήρια της πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν άνδρες της Ασφάλειας.

Κατά πληροφορίες στα κτήρια εντοπίστηκαν τρία άτομα που  προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ για ανάκριση. Οι προσαχθέντες είναι δύο αλλοδαποί – ένας άνδρας και μία γυναίκα – κι ένας ημεδαπό, που σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν καμία σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Σουηδία, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο και έναν Ελληνα.

Στη συνέχεια η προσαγωγή μετατράπησκε σε σύλληψη και, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, εντός της φοιτητικής εστίας οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, κρότου λάμψης, μπουκάλια, κοντάρια, τα οποία έχουν κατασχεθεί και μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας προς εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την εμπρηστική επίθεση αυτή όσο και για άλλες που είχαν προηγηθεί υπήρχαν πληροφορίες ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν ως ορμητήριο την πανεπιστημιούπολη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν -3- προσαγωγές (-2- αλλοδαποί και -1- ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

–27- κενά μπουκάλια μπύρας,
-11- ρόπαλα,
-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
-5- κράνη,
μάσκα,
-2- κουκούλες τύπου full face,
laptop,
μικροκάμερα,
καμένη ελληνική σημαία,
ζεύγος γάντια,
-3- πανό και
πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...