275
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | IntimeNews

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κούρσας ο Τεμπονέρας – «Κάνω στην άκρη για το κοινό καλό»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:53
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
|IntimeNews

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κούρσας ο Τεμπονέρας – «Κάνω στην άκρη για το κοινό καλό»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:53

Και ενώ όλοι αναζητούν ποιος θα σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας έδειξε την Παρασκευή ότι δεν τίθεται πλέον θέμα υποψηφιότητάς του δείχνοντας παράλληλα θετικός για έναν κοινό υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα άφησε όμως σαφείς αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη λέγοντας: «οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό».

Και πρόσθεσε ο κ. Τεμπονέρας «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Τεμπονέρας συναντήθηκε με την Ολγα Γεροβασίλη στο γραφείο της στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό έως τώρα το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Η κυρία Γεροβασίλη φαίνεται πως να είναι το φαβορί για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...