750
Ο Τραμπ συναντά τον μικρό Κέβιν στο λόμπι του ξενοδοχείου «Plaza», σχεδόν 25 χρόνια πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ | 20th Century Fox/Disney

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν εκβίασα το «πέρασμά» μου στο «Μόνος στο Σπίτι 2»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2023, 13:45
Ο Τραμπ συναντά τον μικρό Κέβιν στο λόμπι του ξενοδοχείου «Plaza», σχεδόν 25 χρόνια πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ
|20th Century Fox/Disney

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν εκβίασα το «πέρασμά» μου στο «Μόνος στο Σπίτι 2»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2023, 13:45

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκρουσε τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη της ταινίας «Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) ότι επέβαλε το «πέρασμά» του σε μια σκηνή, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ήταν απρόθυμος να εμφανιστεί σε χολιγουντιανή ταινία και συμφώνησε μόνον όταν οι παραγωγοί τον παρακάλεσαν να δεχθεί έναν μικρό ρόλο.

Ο πρώην πρόεδρος έκανε μια εμφάνιση μερικών δευτερολέπτων στην ταινία του 1992, ερμηνεύοντας… τον εαυτό του. Ο μικρός Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν) μπαίνει στο τεράστιο ξενοδοχείο του Τραμπ για να κλείσει δωμάτιο και τυχαία πέφτει πάνω στον μεγιστάνα. Τον ρωτάει που βρίσκεται η ρεσεψιόν, ο Τραμπ του δίνει σύντομες οδηγίες και ο Κέβιν τις ακολουθεί.

Ο εκ νέου υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκανε το σχόλιο για την ταινία στον λογαριασμό του στο Truth Social, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε το 2021, όταν το Twitter τον απέκλεισε από την πλατφόρμα του εξαιτίας των διχαστικών σχολίων του για την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Το ποστάρισμά του ήταν απάντηση σε προ τριετίας ισχυρισμό του σκηνοθέτη των δύο πρώτων ταινιών «Μόνος στο Σπίτι», Κρις Κολόμπους, ότι η μικρής διάρκειας εμφάνιση του Τραμπ στην δεύτερη ταινία της σειράς αποτέλεσε προϋπόθεση ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή του για τα γυρίσματα των σκηνών στο περίφημο «Plaza Hotel» της Νέας Υόρκης, όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του ο Guardian.

«Με παρακαλούσαν να εμφανιστώ στην ταινία» έγραψε ο πρώην πρόεδρος. Ισχυρίστηκε πως όταν η παραγωγοί της ταινίας νοίκιασαν το δικής του ιδιοκτησίας, τότε, ξενοδοχείο «Plaza», εκείνος ήταν πολύ απασχολημένος και αρχικά απέρριψε την πρότασή τους να κάνει ένα πέρασμα σε μια σκηνή. Ομως οι παραγωγοί «ήταν πολύ ευγενικοί, αλλά πάνω από όλα επίμονοι».

«Συμφώνησα, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!» έγραψε ο Τραμπ. «Αυτή η μικρή εμφάνιση απογειώθηκε σαν πύραυλος και η ταινία είχε μεγάλη επιτυχία, και εξακολουθεί να έχει, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο κόσμος με καλεί όποτε μεταδίδεται [στην τηλεόραση]». Η ταινία απέφερε 325 εκατ. ευρώ στο μποξ όφις και ήταν το τρίτο πιο εμπορικό φιλμ του 1992.

Το 2020, ο Κολόμπους, ο οποίος σκηνοθέτησε τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, είπε στο Business Insider ότι η cameo εμφάνιση του Τραμπ αποτελούσε προϋπόθεση για να δοθεί άδεια κινηματογράφησης μέσα στο ξενοδοχείο Plaza, πέρα από τη συνήθη χρέωση. «Μπήκε με το ζόρι στην ταινία» είπε ο σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Τραμπ του είπε: «Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Plaza είναι με εμένα στην ταινία».

Αλλά ο Τραμπ ισχυρίστηκε στο Truth Social: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Αυτή η εμφάνιση βοήθησε να γίνει η ταινία επιτυχημένη, αλλά αν ένιωθαν εκφοβισμό ή δεν με ήθελαν, γιατί με έβαλαν και με κράτησαν [στην κόπια] για πάνω από 30 χρόνια; Επειδή ήμουν, και εξακολουθώ να είμαι, υπέροχος για την ταινία, γι’ αυτό! [Ο Κολόμπους] είναι ένας άλλος τύπος του Χόλιγουντ από το παρελθόν που αναζητά γρήγορη δημοσιότητα χρησιμοποιώντας το όνομά μου!».

Οι ταινίες «Μόνος στο Σπίτι», στις οποίες ο Μακόλεϊ Κάλκιν υποδύεται τον μικρό Κέβιν, ο οποίος εγκαταλείπεται κατά λάθος από την οικογένειά του τα Χριστούγεννα και πρέπει να πολεμήσει με δυο διαρρήκτες –τους υποδύονται οι Τζο Πέσι και Ντάνιελ Στερν–, έχουν σταθερές ετήσιες προβολές στην αμερικανική τηλεόραση την περίοδο των εορτών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πέσι αναπόλησε την πρώτη ταινία ως μια εμπειρία εντυπωσιακού «αυθορμητισμού και δημιουργικότητας». Θυμήθηκε επίσης ότι είχε αποκτήσει «σοβαρά εγκαύματα στην κορυφή του κεφαλιού» του, σε μια σκηνή από την πρώτη ταινία του 1990, στην οποία το σκουφάκι του χαρακτήρα που ερμηνεύει πιάνει φωτιά.

Το 2019, ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ παραπονέθηκαν όταν αφαιρέθηκε η σκηνή του από την ταινία σε προβολή της από την καναδική τηλεόραση. Εκείνη την εποχή ο Τραμπ είπε ότι υποπτευόταν πως αυτό ενορχηστρώθηκε από τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, εν μέσω διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τους εμπορικούς δασμούς.

Εκπρόσωπος του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου του Καναδά, CBC, είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό του αμερικανού προέδρου, λέγοντας ότι η ταινία είχε αγοραστεί για μετάδοση από το δίκτυο και είχε μονταριστεί το 2014, ενώ η σκηνή του Τραμπ ήταν μία από τις πολλές που παραλείφθηκαν, καθώς «δεν ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής». Το 2021 ο Κάλκιν είπε ότι οι παραγωγοί «τον έπεισαν» πως η ιδέα της ψηφιακής αφαίρεσης του Τραμπ από τη δεύτερη ταινία ήταν σωστή.

Ο Τραμπ είναι, μεταξύ πολλών άλλων, διαβόητος για τις σύντομες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Το 2017, ο Ματ Ντέιμον υποστήριξε τον ισχυρισμό του Κολόμπους ότι ο Τραμπ επέμενε να εμφανίζεται σε παραγωγές που ήθελαν να παρουσιάζουν τα ακίνητά του, λέγοντας στο Hollywood Reporter ότι τέτοιου είδους cameo εμφανίσεις συχνά αφαιρούνταν από το τελικό μοντάζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...