358
Ο κ. Μουζάλας μιλά σε παλιότερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν έπεφτε ο φράχτης του Εβρου θα χαιρόμουν σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 19:43
Ο κ. Μουζάλας μιλά σε παλιότερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν έπεφτε ο φράχτης του Εβρου θα χαιρόμουν σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 19:43

Στον φράχτη του Εβρου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Πειραιώς να κατηγορεί την Κουμουνδούρου, μεταξύ άλλων, για διγλωσσία επί του θέματος, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα (και συγκεκριμένα από το 2016 μέχρι το 2018) Γιάννης Μουζάλας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στον Status FM: «Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράκτες. Εάν έπεφτε  θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον φράχτη «εργαλείο» το οποίο έχει «σημασία πώς το χρησιμοποιείς». Και προσέθεσε: «Εάν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί, τότε οι φράκτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ.: τις μεταναστευτικές ροές) και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις, που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε».

Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο «με συναυτουργό τη ΝΔ», ισχυριζόμενος πως η πολιτική της στο Μεταναστευτικό οδηγεί τους μετανάστες να αναζητήσουν μη νόμιμες διόδους.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, έχει εκφράσει από την πλευρά της την άποψη ότι «οι φράχτες δεν αρκούν», ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα», ότι χρειάζεται ενίσχυση των συνόρων με «τεχνολογικά μέσα» όπως οι κάμερες και τα drones κ.ο.κ. (αναλυτικά εδώ).

ΝΔ κατά Τσίπρα – Μουζάλα: Ανεύθυνοι και υποκριτές με φόντο την τραγωδία στην Πύλο

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Μουζάλας, συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και να υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 δηλώνοντας σήμερα πως “όταν πέσει ο φράχτης του Εβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου”» κατήγγειλε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Την ίδια στιγμή», προσέθεσε η Πειραιώς, «ο κ. Τσίπρας επαίρεται για την πολιτική του στο Μεταναστευτικό και μιλάει στο όνομα του ανθρωπισμού, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης και πολύ περισσότερους να πνίγονται στη θάλασσα, έρμαια των εγκληματικών κυκλωμάτων των εμπόρων της ανθρώπινης απελπισίας».

«Τόσο υποκριτές, τόσο ανεύθυνοι» κατέληξε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...