609
|

Ο γίγαντας που φοβάμαι

Ο γίγαντας που φοβάμαι

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν πραγματικό γίγαντα, κάποιον που μπορεί να μη θες να τον έχεις φίλο σου αλλά σίγουρα εύχεσαι να μη γίνει εχθρός σου.

Μα φυσικά πρόκειται για την Αστυνομία, το πιο μάχιμο ένοπλο Σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αντίθεση με τα τρία Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί εδώ και χρόνια να δράσουν σε εμπόλεμη κατάσταση, η ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης, που ειδικά στην πρωτεύουσα θα εξέπλητταν αξιωματικούς από τις περισσότερες αστυνομίες της Ευρώπης.

Θα σας δώσω μόνο μερικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο ισχυρό είναι αυτό το Σώμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει περίπου 7.000 με 8.000 μάχιμους άνδρες στην Αττική, χωρισμένους σε κρίσιμες υπηρεσίες.

  • ΔΥΜΕΤ είναι τα ελαφριά ΜΑΤ που αναλαμβάνουν τα μέτρα τάξης π.χ. μία πορεία και είναι άριστα εξοπλισμένα για να αντέξουν ταραχές μέχρι ενός σημείου.
  • Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα ΔΙΑΤ, τα παλιά ΜΑΤ, τα οποία είναι συνήθως κρυμμένα και όταν χρειαστεί να επέμβουν μπορούν να αποκαταστήσουν την τάξη σε αρκετά δύσκολες συνθήκες, ακόμα και σε κλειστές φυλακές.

Αυτές οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με εκτοξευτήρες χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Είναι οι μόνες υπηρεσίες στον κόσμο που αντιμετωπίζουν (ειδικά τα τελευταία χρόνια) τόσες πολλές έντονες διαδηλώσεις χωρίς πλαστικές σφαίρες, κανόνια νερού και άλογα ή μηχανές με κλομπ.

  • Η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελείται από περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού, είναι οπλισμένοι με περίστροφα και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έχουν την ικανότητα άμεσα να επέμβουν σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.
  • Η γνωστή εδώ και δεκαετίες Άμεση Δράση, με την επίσης γνωστή ομάδα μοτοσικλετιστών «Ζ» που έχει μεγάλη εμπειρία στις καταδιώξεις και άλλες ακραίες επεμβάσεις.
  • Η πιο μάχιμη όμως υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι η Ε.Κ.Α.Μ. οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που είναι ικανές για το οτιδήποτε, δεν είναι τυχαίο ότι επεμβαίνουν μόνο με εντολή του Αρχηγού του Σώματος. (Ο οπλισμός τους και οι επιχειρησιακές τους ικανότητες μπορούν να συγκριθούν μόνο με ειδικές μονάδες ισχυρών κρατών).
  • Η ασφάλεια που κινείται με πολιτικά ρούχα και αυτοκίνητα και ασχολείται κυρίως με ανθρωποκτονίες, αδικήματα με όπλα, αλλοδαπούς και έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία όλων μας….
  • Επίσης η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Ναρκωτικών, το Οργανωμένο Έγκλημα και η Υπηρεσία Αναζητήσεων είναι μερικές από τις σημαντικές και σκληρές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. που δεν αστειεύονται καθόλου.

Αν τώρα όλους αυτούς τους πλαισιώσεις με τους ειδικούς επιστήμονες, την ΕΥΠ την οποία στελεχώνουν και τους χιλιάδες μη μάχιμους αστυνομικούς καθώς και με την πολλή σημαντική Τροχαία, αρχίζεις να σκιαγραφείς ένα Σώμα τόσο ισχυρό που σου προκαλεί ίλιγγο!

Τι θα γινόταν αν η Δημοκρατία έχανε τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.; Τι θα γινόταν αν ανώτατοι αξιωματικοί αποφάσιζαν να μιμηθούν τους Συνταγματάρχες; Ποιος θα μπορούσε να τους σταματήσει; Κανένας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μερικές ώρες τους αρκούν για να δέσουν πισθάγκωνα όσους χρειάζεται. 

Η κοινωνία βοά, η ΕΛ.ΑΣ. είναι γεμάτη χρυσαυγίτες, δεν ξέρω πόσοι από αυτούς συνεργάζονται άμεσα με τους ναζί αλλά η ανάγνωση των αποτελεσμάτων του Μαΐου στα εκλογικά κέντρα που ψήφιζαν αστυνομικοί όπως αποκαλύπτει Το Βήμα δείχνει ότι ένας στους δύο αστυνομικούς επιλέγει Xρυσή Aυγή.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα διαβεβαιώνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ελέγχεται απόλυτα από τη Δημοκρατία αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

Ο κ. Δένδιας μετά τον θρίαμβό του κατά των ναζί και την ανάσα που έδωσε σε ολόκληρο το λαό έχει ένα βήμα ακόμα να διανύσει για να καταγραφεί ως ο πιο επιτυχημένος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Να τσακίσει κάθε υπόλειμμα ναζισμού και να εκδημοκρατίσει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία, το πιο μάχιμο, ετοιμοπόλεμο και αποτελεσματικό Σώμα της Δημοκρατίας μας. 

Υ.Γ.: Ένας παλιός μπάτσος λέει ότι αν οι πολιτικοί άφηναν τους αξιωματικούς να κάνουν τη δουλειά τους και δεν έπαιζαν παιχνιδάκια με την Αστυνομία οι πολίτες θα απολάμβαναν καλύτερη ασφάλεια και η Χ.Α. θα ήταν στη φυλακή πολύ πριν γίνει κόμμα… Λες να έχει δίκιο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News