368
Ο Θοδωρής Δρίτσας σε φωτογραφία από παλαιότερες χαρούμενες στιγμές στο κόμμα με τον ήδη αποχωρήσαντα Πάνο Σκουρλέτη | INTIMEnews

Δρίτσας: Ρωμαϊκή αρένα το «δημοψήφισμα Κασσελάκη» – Αντισταθείτε στη γελοιότητα!

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 14:28
Ο Θοδωρής Δρίτσας σε φωτογραφία από παλαιότερες χαρούμενες στιγμές στο κόμμα με τον ήδη αποχωρήσαντα Πάνο Σκουρλέτη
|INTIMEnews

Δρίτσας: Ρωμαϊκή αρένα το «δημοψήφισμα Κασσελάκη» – Αντισταθείτε στη γελοιότητα!

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 14:28

Στην εξαγγελία του πρωτοφανούς για εσωκομματική διαδικασία, δημοψηφίσματος από τον Στέφανο Κασελάκη για ένα θέμα όπως οι διαγραφές στελεχών, αντέδρασε ο εκ των σφοδρότερων επικριτών του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Δρίτσας χαρακτηρίζει ρωμαϊκή αρενα και ακραίο κοινωνικό αυτοματισμό την τελευταία κίνηση Κασσελάκη στη γενικευμένη πια εσωκομματική σύγκρουση, παραλληλίζοντας την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το «ανάθεμα Βενιζέλου» κατά την αντιβενιζελική πορεία της 12ης Δεκεμβρίου 1916 με τις πέτρες του Αναθέματος στο Πεδίον του Αρεως να συνοδεύουν την την κατάρα του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Θεόκλητου: «Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδαν, ανάθεμα έστω».

Και ενώ είχανμεσολαβήσει οι ηχηρές αποχωρήσεις των Πάνου Σκουρλετη και Νίκου Βούτση, ο κ. Δρίτσας καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις τάσεις, σε αντίσταση απέναντι στη απόλυτη παραφροσύνη και γελοιότητα, όπως απαξιωματικά αναφέρει, της ηγεσίας Κασσελάκη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Δρίτσα με το σύνθημα «Αντισταθείτε»:

Το ακούσαμε κι αυτό!
Ο Στέφανος Κασσελάκης μας λέει ότι, δεν κάνει πίσω και γι’ αυτό θα καλέσει το λαό του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοψήφισμα, για να διαγράψει τον Βίτσα, τον Τζουμάκα, τον Σκουρλέτη, τον Φίλη και όποιον άλλον βρει μπροστά του!!!!!!
Εμένα αυτά μου θυμίζουν: α) ρωμαϊκή αρένα, β) ακραίο κοινωνικό αυτοματισμό στην πολιτική ζωή, γ) “ανάθεμα”, κάτι σαν αυτό που υπέστη ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο Κασσελάκης αυτό το θεωρεί δημοκρατία!
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παλιά και νέα όλων των τάσεων, θα το ανεχθείτε κι αυτό; Θα δώσετε ελεύθερο στην απόλυτη παραφροσύνη και στη γελοιότητα;
Δεν σας (μας) ταιριάζει.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως, επέμεινε στο αφήγημα περί «αδιαμεσολάβητης επαφής» με τον κόσμο, ενώ θέλησε να μοιραστεί πως η απόφαση για τις διαγραφές δεν ήταν εύκολη ούτε για τον ίδιο.

«Ηρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω, με τον πρόεδρο πρώτον απ’ όλους, ποιος θα το κάνει;», διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα την Παρασκευή και σε νέα παρέμβαση -που πρόλαβε να κάνει μετά τις απολύσεις-εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων- στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επανέλαβε την ανάγκη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ η συντροφικότητα και η ανεκτικότητα και να μην προσβάλλουν κάποιοι τους συντρόφους τους.

Πρέπει, τόνισε, «να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος» που θέλει μια «κυβερνητική Αριστερά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...