321
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σοκ από τον θάνατο 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη – οι καταγγελίες για καθυστέρηση του ΕΚΑΒ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 09:31
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σοκ από τον θάνατο 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη – οι καταγγελίες για καθυστέρηση του ΕΚΑΒ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2023, 09:31

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, καθώς καταγγέλλεται η δραματική καθυστέρηση του ΕΚΑΒ –κι όλα αυτά λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Οπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, η νεαρή γυναίκα, έγκυος στον ένατο μήνα, παραπονέθηκε από το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της και τους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Καθώς το ζευγάρι δεν διέθετε αυτοκίνητο, κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί για να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, το ασθενοφόρο έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή –δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της υποστήριξαν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ανέφεραν ότι η κοπέλα όταν έφτασε στη δομή ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Οπως έγινε γνωστό, από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Οπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις, το περιστατικό στη Νέα Μάκρη (όπως και εκείνο στη Κω, όπου μία ακόμη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο),  έσπευσε να «αξιοποιήσει» για αντιπολιτευτικούς λόγους, με επίσημη δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου,  κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...