269
Επιστρατευμένοι ρώσοι στρατιώτες παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις στο Ντονέτσκ | REUTERS/Alexander Ermochenko

Ρώσοι σκότωσαν Ρώσους σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 12:25
Επιστρατευμένοι ρώσοι στρατιώτες παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις στο Ντονέτσκ
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Ρώσοι σκότωσαν Ρώσους σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2022, 12:25

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή Μπέλγκοροντ της νοτιοδυτικής Ρωσίας το Σάββατο, όταν δύο εθελοντές άνοιξαν πυρ εναντίον άλλων στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δύο δράστες ήταν υπήκοοι πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση. «Οι δύο τρομοκράτες εξοντώθηκαν άμεσα», ανέφερε η δήλωση, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με το Baza, ένα ρωσικό ειδησεογραφικό site που έχει πηγές μέσα στην Αστυνομία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης σκοποβολής.

Το περιστατικό αντανακλά τις αυξανόμενες εντάσεις εντός του στρατεύματος, ένα ζήτημα που απασχολεί τον στρατό από την έναρξη του πολέμου. Συνέβη ενώ δεκάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτοι στέλνονται στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της επιστράτευσης που διέταξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Η επιστράτευση έχει προκαλέσει οργή και έχει οδηγήσει πάρα πολλούς Ρώσους να την εγκαταλείψουν, γιατί δεν θέλουν να πολεμήσουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν την Παρασκευή, ο Πούτιν είπε ότι 16.000 επιστρατευθέντες πολεμούν ήδη στην Ουκρανία και ότι συνολικά έχουν κληθεί 222.000. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, περισσότεροι από 20 επιστρατευμένοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Εν τω μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο που δείχνουν ότι οι ασκήσεις εκπαίδευσης πραγματοποιούνται κάτω από πολύ κακές συνθήκες. Ενας άνδρας σε στρατιωτική βάση κοντά στην Αγία Πετρούπολη αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα, ενώ ένας άλλος στη Σιβηρία φέρεται να έκοψε τον λαιμό του.

Σε ένα άλλο βίντεο, μητέρες επιστρατευμένων ανδρών από το Μπριάνσκ, μια πόλη λιγότερο από 100 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία, απευθύνονται προς τον Πούτιν ζητώντας του την επιστροφή των γιων τους και χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία της επιστράτευσης «φάρσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...