220
Σε διαρκή εγρήγορση οι αστυνομικές δυνάμεις, από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, μέχρι αργά το βράδυ | ΙΝΤΙΜΕnews

Ποιος Μεγάλος Περίπατος; Συλλαλητηρίων συνέχεια, με κλειστό κέντρο και σταθμούς του Μετρό

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 16:43
Σε διαρκή εγρήγορση οι αστυνομικές δυνάμεις, από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, μέχρι αργά το βράδυ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ποιος Μεγάλος Περίπατος; Συλλαλητηρίων συνέχεια, με κλειστό κέντρο και σταθμούς του Μετρό

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 16:43

Aντί για Μεγάλο Περίπατο, κάτοικοι και εργαζόμενοι του κέντρου της Αθήνας βλέπουν προς το παρόν γύρω τους και σε σχεδόν καθημερινή βάση, ένα διαρκές συλλαλητήριο, καθώς τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας το κέντρο είναι κλειστό για τους πάντες λόγω κάποιας συγκέντρωσης – διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Η σχεδόν καθημερινή ταλαιπωρία αφορά και όσους κινούνται με το Μετρό, δεδομένου ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ως προληπτικό μέτρο ασφάλειας, κλείνουν οι πόρτες των σταθμών σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής.

Την Πέμπτη, πρώτοι διαδήλωσαν οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Και μπορεί η συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή να ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, τα συλλαλητήρια όμως στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν συνέχεια, καθώς τη σκυτάλη παίρνουν το ΠΑΜΕ, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες με ένα πλούσιο «μπουκέτο» αιτημάτων για τα εργασιακά, τα θέματα της Παιδείας, αλλά και τις καθιερωμένες πια εκδηλώσεις διαμαρτυρίας –με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία– για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 6 μ.μ. φοιτητές οργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, έχουν δώσει ραντεβού ΠΑΜΕ και λοιπές συλλογικότητες.

Ετσι και το απόγευμα της Πέμπτης, κλειστοί θα είναι από τις 18.45 οι είσοδοι Μεγάλης Βρεταννίας και Αμαλίας στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, ενώ στις 19.00 θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό Μέγαρο Μουσικής, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...