212
Απολύμανση σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία | REUTERS/Eloy Alonso

Πάνω από 320 νέους θανάτους σε μια ημέρα κατέγραψε η Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 17:31
Απολύμανση σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία
|REUTERS/Eloy Alonso

Πάνω από 320 νέους θανάτους σε μια ημέρα κατέγραψε η Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2020, 17:31

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα Σάββατο στην Ισπανία στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για ένα σταθερά πολύ υψηλο αριθμό θανάτων ανά ημέρα – συνολικά 324 άνθρωποι, ένας θάνατος περίπου κάθε πέντε λεπτά. Ολα δείχνουν ότι η Ισπανία, η οποία εξελίσσεται σε δεύτερη σοβαρή εστία στην Ευρώπη.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, οι ισπανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως θα μετατρέψουν ένα συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη σε τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία χιλιάδων ασθενών με κορονοϊό.

Περίπου 5.500 κλίνες, μεταξύ τους και ΜΕΘ, θα τοποθετηθούν στο έκτασης 240 στρεμμάτων συνεδριακό κέντρο IFEMA, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ανάγκη νοσηλείας κατά το ερχόμενο διάστημα.

«Οι πιό δύσκολες ημέρες έρχονται τώρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των εκτάκτων αναγκών Υγείας Φερνάνδο Σιμόν, προτρέποντας τον πληθυσμό να τηρήσει τη μερική απαγόρευση εξόδου που ισχύει από το περασμένο Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Με τη Μαδρίτη να έχει γίνει το επίκεντρο της επιδημίας, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί φέρουν την Ισπανία, πάνω ακόμη κι από το Ιράν, στην τρίτη θέση των χωρών που επλήγησαν περισσότερο, μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...