280
Ανάμεσα στα μέλη του Ποταμιού, ο Γιώργος Αμυράς (αριστερά στη φωτογραφία) καλείται να πείσει για τον οδικό χάρτη μετεκλογικών συνεργασιών τους Μίλτο Κύρκο (στο κέντρο) και Σπύρο Δανέλλη (δεξιά) | INTIMEnews

Αμυράς (Ποτάμι): Τι μου είπε ο Σημίτης για Ακη και Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 13:32
Ανάμεσα στα μέλη του Ποταμιού, ο Γιώργος Αμυράς (αριστερά στη φωτογραφία) καλείται να πείσει για τον οδικό χάρτη μετεκλογικών συνεργασιών τους Μίλτο Κύρκο (στο κέντρο) και Σπύρο Δανέλλη (δεξιά)
|INTIMEnews

Αμυράς (Ποτάμι): Τι μου είπε ο Σημίτης για Ακη και Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 13:32

Την ώρα που όλοι μιλούν για τη «σιγή Σημίτη» μπροστά στην εμπλοκή των υπουργών του σε υποθέσεις διαφθοράς, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυρας, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, την πρώτη αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού, όπως αυτή εκφράστηκε σε σύντομο διάλογο που -όπως είπε ο κ. Αμυράς- είχαν στο Περιστύλιο της Βουλής.

«Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι», φέρεται να είπε ο κ. Σημίτης, όταν ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τον ρώτησε πώς βλέπει τις εξελίξεις με τις καταδίκες δύο και την προφυλάκιση ενός από τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αμυράς τάχθηκε και πάλι υπέρ της  αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές, αλλά με ξεκάθαρο πλαίσιο για τη μετεκλογική του στάση, κάτι στο οποίο, όπως είπε, θα επιμείνει κατά το επικείμενο συνέδριο του κόμματος στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξή του ο Γιώργος Αμυράς διέψευσε τις φήμες ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει την ηγεσία του Ποταμιού και περιέγραψε το βασικό αίτημα που θα θέσει κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου:

«Θα πω στο συνέδριο, αγαπητοί Ποταμίσιοι, είμαστε κίνημα συνεργασιών. Ελάτε με χαρτί και με μολύβι να πούμε με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε στη βάση ποιων θέσεων, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για τη ρύθμιση σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας με σεβασμό της μιας πλευράς προς την άλλη, για ένα νέο Δημόσιο με αξιολόγηση και λογοδοσία, για την προστασία του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για έναν οδικό χάρτη μετεκλογικών συνεργασιών με φιλοευρωπαϊκές, φιλελεύθερες δυνάμεις, βασικός κορμός των οποίων, όπως είπε, είναι η Νέα Δημοκρατία και όχι το Κίνημα Αλλαγής (ακούστε ολόκληρη την τοποθέτησή του ΕΔΩ ) .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...