338
Ο αμερικανός πρόεδρος, με το κλασικό κόκκινο καπέλο, χαιρετά τους επισκέπτες του ιδιωτικού του γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ | Kelvin Kuo-USA TODAY Sports

Τα κατάφερε: Αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας για πρόεδρο έκανε ο Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 09:08
Ο αμερικανός πρόεδρος, με το κλασικό κόκκινο καπέλο, χαιρετά τους επισκέπτες του ιδιωτικού του γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ
|Kelvin Kuo-USA TODAY Sports

Τα κατάφερε: Αρνητικό ρεκόρ δημοτικότητας για πρόεδρο έκανε ο Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 09:08

Ο Ντόναλντ Τραμπ απογοητεύει τους αμερικανούς πολίτες. Μόλις έξι μήνες αφού μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος βλέπει τη δημοτικότητά του να βυθίζεται, από το 42% τον Απρίλιο, στο 36% τον Ιούλιο. Πρόκειται για ιστορικό χαμηλό ποσοστό, το οποίο δεν έχει καταγραφεί από αμερικανό πρόεδρο τα τελευταία 70 χρόνια! Μόνο ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος (2001-2009) είχε καταγράψει αντίστοιχο ποσοστό αποδοκιμασίας, αλλά κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, στη Washington Post και το ABC News και η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 10ης και 13ης Ιουλίου με τη συμμετοχή 1001 ενηλίκων, το 48% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι «αποδοκιμάζει έντονα» τον Τραμπ.

Η πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ σημειώνεται σε μία δύσκολη περίοδο για τον αμερικανό πρόεδρο, καθώς έχει επανέλθει στην επικαιρότητα η ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, ιδίως και μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη συνάντηση του υιού Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο το 2016, και την προσπάθειά του να εξασφαλίσει το επιτελείο του ενοχοποιητικό υλικό εις βάρος της υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον.

Παράλληλα συζήτηση για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης που προωθεί καθυστερεί. Στο εβδομαδιαίο μήνυμά του ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Γερουσία «θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο που θα σώσει τους Αμερικανούς από την καταστροφή του Obamacare». Ωστόσο η συζήτηση αναγκαστικά θα αναβληθεί, καθώς ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να έχει απομονωθεί από τη διεθνή σκηνή, ιδίως μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες (το 48%) κρίνουν ότι «η ηγεσία παγκοσμίως» των ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί έναντι του 27% που πιστεύει το αντίθετο, ότι δηλαδή έχει ενισχυθεί.

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, που πέρασε το Σαββατοκύριακο στο ιδιωτικό γκολφ κλαμπ στο Μπέντμινστερ, Νιού Τζέρσεϊ, έσπευσε να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Σε μήνυμά του στο Twitter σχολίασε ότι «σχεδόν 40% δεν είναι κακό αυτή τη στιγμή», ενώ υποστήριξε ότι η δημοσκόπηση του ABC/Washington Post ήταν η πιο ανακριβής στις εκλογές του 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...