492
Η «οικογενειακή» φωτογραφία γύρω από το τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε θέση απολογούμενου ο Θεοδωράκης – Τι του είπαν στο Πολιτικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 15:35
Η «οικογενειακή» φωτογραφία γύρω από το τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε θέση απολογούμενου ο Θεοδωράκης – Τι του είπαν στο Πολιτικό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 15:35

Aντιμέτωπος με τις επικρίσεις των συνοδοιπόρων του στο εγχείρημα του ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς βρέθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αφορμή αποτέλεσε το ραντεβού του στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ερμηνεύθηκε από την πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά ως μονομερή κίνηση με αδιευκρίνιστα κίνητρα.

Ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε απολογούμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος, το κλίμα που εκπέμπεται προς τα έξω μόνο αρμονικό δεν είναι. Και αυτό γιατί το τετ α τετ του Μαξίμου έδωσε και πάλι τροφή στα σενάρια συνολικότερης προσέγγισής του με τον Αλέξη Τσίπρα, παρ’ όλο που η Σεβαστουπόλεως απορρίπτει σε όλους τους τόνους κάθε σενάριο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ανοίγουν το πρωί της Παρασκευής. Την πρώτη ημέρα, το παρών στο συνέδριο θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητοστάκης που θα απεθύνουν ομιλία.

Ο ίδιος πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτηση του στο Twitter λίγο πριν το Συμβούλιο,  επέμεινε για την ορθότητα της απόφασής του να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, απορρίπτοντας τα σενάρια περί μελλοντικής κυβερνητικής του συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επίκληση όμως του… καλού της πατρίδας για να δικαιολογηθεί η συνάντηση της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα, ξένισε σε πολλούς στη ΔΗΣΥ, που αναρωτήθηκαν με νόημα αν ο κ. Θεοδωράκης είναι ο μόνος που έχει το προνόμιο να σκέφτεται και να φροντίζει για την πατρίδα…

Ετσι και στο Πολιτικό Συμβούλιο, τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους με την αποδοχή της πρόσκλησης του Πρωθυπουργού από τον κ. Θεοδωράκη, καθώς όπως έλεγαν, θα ήταν προτιμότερο να μην γινόταν η συνάντηση αυτή την εβδομάδα και σε αυτή τη συγκυρία γιατί δίνονται λάθος μηνύματα.

Η κριτική που δέχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν στη λογική «όχι και να μας εγκλωβίζει ο Τσίπρας στη νομιμοποίηση της εξωτερικής του πολιτικής», με εκείνον να προβάλλει και πάλι το καλό της χώρας.

Για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε στον κ. Θεοδωράκη πως άλλο είναι η υπεύθυνη στάση στα εθνικά θέματα και η εθνική συνεννόηση την οποία όντως επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα στα οποία επιχειρεί να μπλέξει τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς για να καλύψει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του στα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, του ζήτηθηκε να είναι πιο προσεκτικός και να αποφεύγει κινήσεις που ενδεχομένως προκαλούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Σε δηλώσεις της που είδαν το φως της δησιότητας την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Σταύρο Θεοδωράκη (μετά και την ανταλλαγή αιχμών μέσω Twitter ), θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκλήθηκαν στη βάση της παράταξης όσον αφορά την προοπτική της συμπόρευσης με το Ποτάμι. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα δήλωσε όμως αισιόδοξη ότι θα ξεπεραστούν.

Αυτό πλέον μένει να αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες, εν μέσω των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου, με τις προθέσεις των συμμετεχόντων να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο εκπλήξεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...