463
Πύρρος Δήμας και Βαλέριος Λεωνίδης το 2012, κατά την αναχώρηση της ολυμπιακής αποστολής για το Λονδίνο. Τώρα οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ | ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πύρρος απαντά στον Λεωνίδη: «Ούτε ο Γιαννάκης ήταν ισόβιος στην Εθνική»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 13:03
Πύρρος Δήμας και Βαλέριος Λεωνίδης το 2012, κατά την αναχώρηση της ολυμπιακής αποστολής για το Λονδίνο. Τώρα οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ
|ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πύρρος απαντά στον Λεωνίδη: «Ούτε ο Γιαννάκης ήταν ισόβιος στην Εθνική»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 13:03

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της άρσης βαρών πήρε ο Πύρρος Δήμος, ο οποίος ως πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν αυτός που αποφάσισε την αντικατάσταση του ολυμπιονίκη και πρώην συναθλητή του.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο Πύρρος Δήμας απάντησε σε όσα του καταλόγισε ο επί χρόνια συναθλητής και συνοδοιπόρος του –ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1992 έως το 2000, ενώ ο Πύρρος συνέχισε και έγινε θρύλος με ένα τέταρτο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.

«Μιλάνε για “κάποιους” που θέλουν να κάνουν την άρση βαρών μαγαζάκι τους. Ποιος, εγώ που έχω φθαρεί με την ενασχόλησή μου με τα κοινά και με το άθλημα και με την πολιτική; Δεν το έκανα για να γίνω γνωστός ούτε για οικονομικό κέρδος, δεν το είχα καν ανάγκη. Από την αγάπη μου στο άθλημα το έκανα όταν με φώναξαν να βγω μπροστά» είπε ο κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο Πύρρος δεν δίστασε να υπενθυμίσει και υποθέσεις ντόπινγκ που έχουν πλήξει το άθλημα στη χώρα μας κάνοντας λόγο για «ομαδούλες» και «παρεούλες».

«Δεν θέλω να έρθω σε στείρα αντιπαράθεση με κανέναν αλλά δεν θα αφήσω τις ομαδούλες και τις παρεούλες να κάνουν κουμάντο στην άρση βαρών που έχει περάσει τόσα πολλά. Το είχα ξανακάνει το 2008 και θα το κάνω και τώρα, δεν διστάζω όπως δεν δίστασα ποτέ στη ζωή μου όταν πρόκειται για την αλήθεια και το καλό του αθλήματος», λέει. Και όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιάννης Λαμπίρης, θυμάται εκείνες τις δύσκολες ώρες του 2008 μετά το ομαδικό ντόπινγκ της εθνικής ομάδας του Χρήστου Ιακώβου όπου είχαν βρεθεί 11 αθλητές και αθλήτριες να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Το άθλημά μας μετά και από αυτό το συμβάν είχε φτάσει στον πάτο και με κάλεσαν να βγω μπροστά και να αναλάβω την ομοσπονδία για να ανασύρουμε και πάλι το άθλημα στην επιφάνεια. Δέχτηκα γιατί πονούσα και εγώ βλέποντας το άθλημα που λατρεύω και υπηρέτησα τόσα χρόνια να δέχεται τέτοια χτυπήματα. Ποιον εμπιστεύτηκα λοιπόν; Τον Βαλέριο Λεωνίδη για ομοσπονδιακό προπονητή, τον οποίο στηρίζω εδώ και 10 χρόνια. Ο οποίος έμενε δωρεάν εδώ και χρόνια και δικαίως στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά», σημείωσε ο Πύρρος, για να προσθέσει:

«Καταλαβαίνω την πικρία του, αλλά όλα κάνουν τον κύκλο τους. Και στο μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν γινόταν να είναι για πάντα ο προπονητής της εθνικής ομάδας, κι ας είχε τόσες επιτυχίες».

Οσον αφορά στην κριτική που του ασκήθηκε, ότι επειδή βρίσκεται στις ΗΠΑ δεν μπορεί να διοικεί την Ομοσπονδία. «Ας βρούν κάτι πιο έξυπνο να πουν. Φυσικά και μπορώ και είναι 100% νόμιμο. Κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να ασχολούμαι με την άρση βαρών όπως και εγώ δεν το κάνω για κανέναν. Οταν λείπω γιά τις υποχρεώσεις μου εκεί, εδώ διοικεί ο α’ αντίπρόεδρος, είναι κάτι απολύτως νόμιμο», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...