326
H Νάουσα της Πάρου τη νύχτα. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ εντάθηκαν και συνάντησαν διάφορα εμπόδια | Facebook

Απίστευτα παρατράγουδα με εστιατόρια που φοροδιαφεύγουν σε Μύκονο και Πάρο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 08:26
H Νάουσα της Πάρου τη νύχτα. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ εντάθηκαν και συνάντησαν διάφορα εμπόδια
|Facebook

Απίστευτα παρατράγουδα με εστιατόρια που φοροδιαφεύγουν σε Μύκονο και Πάρο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 08:26

Εφέτος ήταν το καλοκαίρι με τους πολλούς καύσωνες και το καλοκαίρι με τα παρατράγουδα στην επιβολή φορολογικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές. Τελευταίο παράδειγμα, δύο περιστατικά σε Μύκονο και Πάρο, δύο από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπου ναι μεν δεν καταγράφηκαν προπηλακισμοί ή και πυροβολισμοί κατά ελεγκτών -όπως συνέβη στη Σάμο και στον Βόλο νωρίτερα εφέτος-, αλλά το αλαλούμ κυριάρχησε.

Οπως περιγράφεται, δεν είναι μόνο το ασαφές πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία των μαγαζιών στα οποία διαπιστώνονται φορολογικές παραβάσεις, αλλά και η απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να συνεργαστεί.

Το CNN Greece γράφει για την περίπτωση του δημοφιλούς μπαρ «Barbarossa» στην Πάρο, όπου ο έλεγχος της ΑΑΔΕ αποκάλυψε πως δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις, συνολικής αξίας 6.500 ευρώ. Το κατάστημα σφραγίστηκε την περασμένη Κυριακή για 48 ώρες, αλλά μέσα σε τρεις (!) ώρες από την επικόλληση των ειδικών σημάτων που ανέφεραν πως η επιχείρηση θα μείνει κλειστή, τα αυτοκόλλητα αφαιρέθηκαν!

Οι εφοριακοί κάλεσαν την Αστυνομία του νησιού, η οποία όμως διαπίστωσε ότι για την αφαίρεση των σημάτων φταίει ο αέρας! Την ίδια στιγμή, από μαρτυρίες των στελεχών της φορολογικής διοίκησης διαπιστώθηκε πως το εστιατόριο λειτουργούσε κανονικά από άλλη είσοδο….

Οι εφοριακοί, που δεν δέχτηκαν τη δικαιολογία ότι τα σήματα «τα πήρε ο αέρας», κάλεσαν τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε από τους αστυνομικούς να παρέμβουν εκ νέου. Ετσι το κατάστημα σφραγίσθηκε για 10 ημέρες.

Λέγεται μάλιστα ότι την καταγραφή των παρατυπιών στο συγκεκριμένο κατάστημα έκαναν δύο ιδιαίτερα εμφανίσιμες κυρίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν ως πελάτισσες και γλεντούσαν χωρίς να κινήσουν τις υποψίες του καταστηματάρχη. Ακολούθως τις συνάντησαν τρεις άλλοι ελεγκτές οι οποίοι και επέβαλλαν τις κυρώσεις.

Σε άλλο περιστατικό, στο εστιατόριο «Σπηλιά» στη Μύκονο, κατά τον έλεγχο στις ταμειακές μηχανές και στο POS, διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί 65 αποδείξεις συνολικής αξίας 24.000 ευρώ αν και το σχετικό ποσό είχε χρεωθεί κανονικά στο POS.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι το εστιατόριο ανήκει σε ξενοδοχείο η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε να το σφραγίσει για 48 ώρες, γιατί αυτό δεν το επιτρέπει η νομοθεσία, και αρκέστηκε στο πρόστιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...