223
Διαδηλωτές εκτοξεύουν τις βόμβες-περιττώματα... | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Βενεζουέλα: Πετάνε «κοκτέιλ» με περιττώματα κατά της αστυνομίας [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 17:13
Διαδηλωτές εκτοξεύουν τις βόμβες-περιττώματα...
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Βενεζουέλα: Πετάνε «κοκτέιλ» με περιττώματα κατά της αστυνομίας [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 17:13

Δεν έχει τέλος ο κύκλος της βίας στη Βενεζουέλα που σπαράσσεται από τις εμφύλιες ταραχές, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται. Μαζί τους αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών που πλέον έφτασαν τους 39, αφού δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 32χρονος Αντερσον Ντουγκάρτε υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι τη Δευτέρα, ενώ παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος ο θάνατος του 27χρονου Μιγκέλ Καστίγιο, ο οποίος έπεσε νεκρός σε διαδήλωση στο Καράκας.

Συνολικά, 93 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις οδομαχίες στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι οδομαχίες και οι διαδηλώσεις κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα. Οι διαδηλωτές καταφεύγουν σε… πρωτότυπες μεθόδους επίθεσης, εκτοξεύοντας προς τους άνδρες της εθνοφρουράς μπουκάλια γεμάτα περιττώματα. Οι βόμβες ονομάζονται «poopootov»(πουπούτοφ), κατά το «molotov» (μολότοφ), ενώ μια τέτοια πορεία ονομάζεται «πορεία των περιττωμάτων».

«Δεν έχουμε εκρηκτικά εδώ. Είναι ο δικός μας τρόπος να πούμε “άντε χάσου, Μαδούρο, είσαι άχρηστος!”», είπε ένας νεαρός διαδηλωτής.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χημικά και αντλίες νερού.

Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης κατέκλυσαν και την Τετάρτη τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Καράκας, καθώς η χώρα έχει βυθιστεί σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

  • Δείτε εικόνες με τον φωτογραφικό φακό του Reuters

Αίτημα όσων συμμετέχουν στις διαδηλώσεις είναι η παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και προκήρυξη εκλογών, με τον βενεζουελάνο πρόεδρο να παρομοιάζει τις κινητοποιήσεις με απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...