367
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννηματά: «Ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση η χώρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2018, 13:07
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννηματά: «Ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση η χώρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2018, 13:07

Στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα στήριζε το Κίνημα Αλλαγής μια λύση για το Μακεδονικό, αλλά και την κατάτμηση της Β’ Αθηνών αναφέρεται η πρόεδρος του Κινήματος φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξη της στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση για την πολιτική της σε κοινωνικά θέματα, όπως αυτό των συντάξεων

Οταν ερωτάται γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα οι εκλογές, όπως έχει ζητήσει η ίδια, η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αμετάκλητη αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο.

» Πρόκειται για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους. Όμως δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια».

Προσθέτει ότι η χώρα «χρειάζεται εδώ και τώρα πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής».

Κατακρίνει ακόμη την κυβέρνηση για το ότι «παίζει με την αγωνία των συνταξιούχων» σχετικά με την περικοπή των συντάξεων και επανέλαβε το αίτημα να δεσμευτεί τώρα ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις την 1/1/2019.

«Αφού, όπως ισχυρίζονται, έχουμε καθαρή έξοδο, επιστροφή στην κανονικότητα και δεν θα ξαναδούμε την τρόικα , δεν έχουν παρά να ψηφίσουν αυτή την διάταξη», εξηγεί.

Σχετικά με το σενάριο να προσφύγει ο κ. Τσίπρας σε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ότι «στο βαθμό που θα παραμένει στην δική του ευχέρεια να επιλέξει τον χρόνο των εκλογών, θα το κάνει με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η λύση στο Μακεδονικό «θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριστικά και αποτελεσματικά όλα τα θέματα αλυτρωτισμού. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και “μακεδονικής” γλώσσας πυροδοτεί τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Η πρόεδρος του Κιν.Αλ. ερωτάται ακόμη αν αυτόνομος ρόλος για το Κίνημα σημαίνει και εξασφάλιση της τρίτης εντολής.

«Εμείς διεκδικούμε αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και μετεκλογικά θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της», διευκρινίζει η πρόεδρος του Κινήματος.

Τέλος για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις περιφέρειες, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ότι  «είμαστε θετικοί επί της αρχής και περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...