204
O βιαστής Λάρι Νασάρ, πρώην «γιατρός αθλητριών», θα μείνει για πάντα στη φυλακή | REUTERS

Ο βιαστής στοίχισε πανάκριβα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 15:26
O βιαστής Λάρι Νασάρ, πρώην «γιατρός αθλητριών», θα μείνει για πάντα στη φυλακή
|REUTERS

Ο βιαστής στοίχισε πανάκριβα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 15:26

Η «υπόθεση Λάρι Νασάρ», που αναστάτωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, στοιχίζει πανάκριβα στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Μίσιγκαν: το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα πληρώσει 500 εκατ. δολάρια σε θύματα κακοποίησης του «γιατρού αθλητριών». Το πανεπιστήμιο συμφώνησε να καταβάλει αυτές τις αποζημιώσεις στις φοιτήτριές του οι οποίες κακοποιήθηκαν από τον Νασάρ, ο οποίος κάνοντας τη χειρότερη δυνατή χρήση της ιατρικής διότητας κακοποίησε τα κορίτσια που είχαν την ατυχία να απευθυνθούν σε αυτόν για θεραπεία.

Ο παραπάνω αστικός διακανονισμός ανακοινώθηκε από ένα δικηγορικό γραφείο της Καλιφόρνιας το οποίο εκπροσωπεί 332 θύματα του Νασάρ, όπως αναφέρει και το ΒΒC. Επιπροσθέτως διευκρινίστηκε ότι 425 εκατ. θα λάβουν τα θύματα, ενώ τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν αποθεματικό κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί σε τυχόν μελλοντικές αγωγές κατά του πανεπιστημίου – για την ίδια υπόθεση, φυσικά.

Η καταδίκη

Η «υπόθεση Λάρι Νασάρ» πράγματι απασχόλησε έντονα την Αμερική, αφού τον περασμένο Ιανουάριο δικαστήριο του Μίσιγκαν επέβαλε στον «γιατρό αθλητριών» ποινή φυλάκισης 175 χρόνων. Καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση, επί σειρά ετών,  αθλητριών τις οποίες κατόπιν εξεβίαζε ώστε να μη μιλήσουν. Τα κορίτσια όμως ξεπέρασαν τους φόβους τους και μίλησαν, έτσι η υπόθεση έφθασε στη δικαστική αίθουσα και ο βιαστής στη φυλακή. Σημειωτέον ότι ο Νάσαρ εκτός από το κρατικό Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν είχε εργαστεί και στην Ομοσπονδία Ενόργανης Γυμναστικής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...