246
Αποπνυκτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας από τις μολότοφ και τα χημικά | ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δύο τραυματίες στα επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στην πλατεία Κάνιγγος

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 09:12
Αποπνυκτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας από τις μολότοφ και τα χημικά
|ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δύο τραυματίες στα επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στην πλατεία Κάνιγγος

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 09:12

Ενα 24ωρο πριν από τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και η συνύπαρξη στην ίδια πόλη -ακόμη και αυτή του μεγέθους της Αθήνας- των στρατιών οπαδών των δύο συλλόγων αποδεικνύεται μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση για την ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα… συνήθη επεισόδια στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο «μπολιάστηκαν» με συγκρούσεις μεταξύ χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ πέριξ της πλατείας Κάννιγγος και της πλατείας Καραϊσκάκη. Ο απολογισμός; Δύο τραυματίες αστυνομικοί…

1909989

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην πλατεία Κάνιγγος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ομάδες ατόμων, πιθανότατα οπαδών, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίοι προέβησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στην ευρύτερη περιοχή έπεσαν τουλάχιστον 100 βόμβες μολότοφ, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τα επεισόδια ωστόσο είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, περίπου στις 9.50 το βράδυ, μεταξύ οπαδών στην πλατεία Καραϊσκάκη.

1910000

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι επιτέθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ, προκαλώντας επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών. Οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και κυρίως επί της οδού Καρόλου. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες προέβησαν σε χρήση χημικών.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ τα μέτρα θα είναι αντίστοιχης κλίμακας με εκείνα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...