670
H Ντάνιελς αφού πέρασε τον έλεγχο ασφαλείας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την περασμένη Δευτέρα | REUTERS/Shannon Stapleton

Πώς μία πορνοστάρ έγινε πιο αξιόπιστη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 08:50
H Ντάνιελς αφού πέρασε τον έλεγχο ασφαλείας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την περασμένη Δευτέρα
|REUTERS/Shannon Stapleton

Πώς μία πορνοστάρ έγινε πιο αξιόπιστη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2018, 08:50

Το ροζ δεν είναι πλέον το απαγορευμένο χρώμα της αμερικανικής παλέτας. Αυτό υποστηρίζει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Φρεντ, που φιλοξενείται στο αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair.  Ζούμε στην εποχή του άκρατου ερωτισμού και της πορνογραφικής απενοχοποίησης; Ολα δείχνουν πως ναι. Και σε αυτό, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, έχει βάλει το σκανταλιάρικο χεράκι του και ο Ντόλαντ Τραμπ.

Και το όνομα αυτής, Στέφανι Κλίφορντ: η πορνοστάρ και χορεύτρια εξωτικών χορών που είναι ευρύτερα γνωστή στον ανδρικό πληθυσμό με το εύηχο ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς κατέληξε εν έτει 2018 να θεωρείται πιο αξιόπιστη από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτό φυσικά, έχει να κάνει και με το ποιος είναι σήμερα ο πρόεδρος της υπερδύναμης, ένας άντρας που φαίνεται πως έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό διαζύγιο από την αλήθεια.

Οταν μάλιστα ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, παραδέχεται ότι της πρόσφερε 130.000 δολάρια για να της κλείσει το στόμα, τότε αρχίζουμε όλοι και καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε. Η πολιτική φαντάζει πιο ροζ από ποτέ και η πορνογραφία φλερτάρει ασύστολα με την πολιτική. Και πληρώνεται αδρά για τον κόπο της.

Η εμφάνιση της Κλίφορντ στην εκπομπή «60 Minutes», πέρα από τον διαδικτυακό χαμό που προκάλεσε, άλλαξε μια για πάντα το στερεότυπο της ξανθιάς χαζογκόμενας που επειδή παίζει σε πορνοταινίες, μασάει διαρκώς τσίχλα και δεν μπορεί να μιλήσει.

Ολη αυτή η στροφή προς την απενοχοποίηση του πορνό, έχει σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τις ρίζες της στη δεκαετία του ’90. Είχε προηγηθεί και η βιομηχανία της βιντεοκασέτας, αλλά και της δορυφορικής και καλωδιακής τηλεόρασης, που έβαλε με πολύ λίγα χρήματα την κουλτούρα του πορνό μέσα σε τόσα πολλά νοικοκυριά-εντάξει, μπορεί ο νοικοκύρης να τα απολάμβανε όλα αυτά όταν η νοικοκυρά κοιμόταν.

Αυτή η βιομηχανία των δισεκατομμυρίων, εκτινάχθηκε στα ύψη, όταν στο παιχνίδι μπήκαν οι διαρροές της κλειδαρότρυπας: το περίφημο βίντεο από ιδιωτικές στιγμές της Πάμελα Αντερσον και του Τόμι Λι που εκλάπη από το σπίτι τους στο Μαλιμπού και στη συνέχεια έκανε τον γύρο του θριάμβου στο Διαδίκτυο, θεωρείται από πολλούς, η αρχή της ιντερνετικής ηδονοβλεψίας με πρωταγωνιστές διάσημους ανθρώπους και όχι κοινούς θνητούς. (Κάτι αντίστοιχο είχε αποπειραθεί να κάνει στην Ελλάδα και η Τζούλια Αλεξανδράτου όταν είχε αρχικά ψελλίσει ότι η πορνοταινία της που διανεμήθηκε μέσω περιοδικού ήταν από προσωπικές της στιγμές και όχι με επαγγελματία πορνοστάρ στο πλευρό της – όπως τελικά αποδείχτηκε).

Η Ντάνιελς φθάνει στο ABC NEWS, για άλλη μια συνέντευξη (REUTERS/Mike Segar)
Η Ντάνιελς φθάνει στο ABC NEWS, για άλλη μια συνέντευξη (REUTERS/Mike Segar)

Και ξαφνικά, το πορνό μπήκε σε κάθε σπίτι: θεωρήθηκε η απόλυτη έκφραση του ασφαλούς σεξ απέναντι στην πανδημία του AIDS που τότε ακόμα τρομοκρατούσε πολύ κόσμο λόγω ελλιπούς πληροφόρησης. Επιπλέον, ο κάθε ερασιτέχνης εραστής μπορούσε πλέον να δημιουργήσει τη δική του σπιτική πορνοταινία, φτάνει να είχε μία φορητή κάμερα. Και μία πρόθυμη παρτενέρ.

Οπως παρατηρεί εύστοχα ο Ντέιβιντ Φρεντ, «δύο είναι τα βασικά γεγονότα που άνοιξαν τον δρόμο στην απενοχοποίηση του σεξ στις ΗΠΑ: η μαζική έλευση του Ιντερνετ με το World Wide Web (www) το 1991 και η εκλογή του προέδρου Μπιλ Κλίντον το 1993. Από τη μία, είχαμε ξαφνικά μια απέραντη θάλασσα από on line πορνό που άνοιξε τους κόλπους του σε κάθε ηλικία, γεωγραφική περιοχή όσο απομακρυσμένη κι αν ήταν, αλλά και σε κάθε σεξουαλική φαντασίωση, όσο διεστραμμένη κι αν ήταν.

Και με την άφιξη του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο το 1993, οι ποινικές διώξεις του πορνό -δημοφιλέστατες επί της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν-, ξαφνικά κόπηκαν μαχαίρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν σημειώθηκε ούτε μία σοβαρή δικαστική καταδίκη που να σχετίζεται με την πορνογραφία, σε όλη την οκταετία προεδρίας του Κλίντον. Αυτό θα πει δημοκρατικό πνεύμα!

Είναι λοιπόν ο Κλίντον, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος αναμειγμένος σε ερωτικό σκάνδαλο με τη Μόνικα Λιουίνσκι, που άνοιξε τον δρόμο στον Τραμπ. Απλώς ο Κλίντον, κατάφερε να κάνει ακόμα και αυτό, με μεγαλύτερη φινέτσα.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, στον Ντόναλντ Τραμπ και στη Στόρμι Ντάνιελς, θα έλεγε κανείς πως ένα σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια μία πορνοστάρ προδίδει ότι το σημερινό πολίτευμα των ΗΠΑ είναι η προεδρευόμενη κρίση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...