355
Πράξεις και όχι λόγια για την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου, είχε ζητήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βούτσης άκουσε Μεϊμαράκη: Η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 12:28
Πράξεις και όχι λόγια για την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου, είχε ζητήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βούτσης άκουσε Μεϊμαράκη: Η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 12:28

Η πρόταση Μεϊμαράκη να υιοθετήσει η Βουλή τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εισακούστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και λίγο μετά το μεσημέρι ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου (η οποία ωστόσο δεν κάνει μνεία της):

«Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την ‘υιοθεσία’ των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην ‘υιοθεσία’ των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην οικογένεια του σμηναγού, καλώντας τη Βουλή να αναλάβει πρωτοβουλία για την υιοθεσία των παιδιών του κυβερνήτη του μοιραίου Mirage 2000-5.

«Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας» τόνιζε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής σε ανάρτησή του στο Twitter και εκτός από την υιοθεσία των παιδιών του σμηναγού πρότεινε και τη χορήγηση τιμητικής σύνταξης στη σύζυγό του.

Την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναφέρει -επίσης στο Twitter- για την απώλεια του 34χρονου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Τιμή στον ήρωα πιλότο μας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ακόμη ένα θαυμαστό παράδειγμα ηρωισμού και αφοσίωσης στην υπεράσπιση της πατρίδας μας. Η σκέψη μου στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρίνισε με ανάρτησή του στο  Facebook ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, και επιτέθηκε σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για «φιλοδώρημα» 400 ευρώ στα παιδιά του αδικοχαμένου πιλότου.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός:

Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας όσοι μιλούν για σύνταξη 400 € στην οικογένεια του πεσόντος πιλότου.“Ντροπή…

Geplaatst door Αναστάσιος Πετρόπουλος-Anastasios Petropoulos op Vrijdag 13 april 2018

Βάσει της απόφασης της Βουλής θα δίδεται ετησίως ποσό ύψους έως 18.000 για τα ανήλικα τέκνα του σμηναγού Μπαλταδώρου, μέχρι και την ενηλικίωσή τους, και σε περίπτωση που συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το σχολείο, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...