179
Η υπουργός Εργασίας αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα | ΙΝΤΙΜΕnews

Μειώνονται τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 15:49
Η υπουργός Εργασίας αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μειώνονται τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2018, 15:49

Έκπτωση στα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία προβλέπει νομοσχέδιο-σκούπα με εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις που προωθεί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και την υποτροπή του εργοδότη, προβλέπονται κλιμακωτές εκπτώσεις που ενδέχεται να αγγίζουν ακόμη και το 80% του επιβληθέντος προστίμου, σε περίπτωση 12μηνης πρόσληψης του ανασφάλιστου εργαζόμενου.

Σημειώνεται ότι σήμερα το επιβαλλόμενο πρόστιμο για κάθε εργαζόμενο που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας διαπιστώνεται ανασφάλιστος ανέρχεται σε 10.549,44 ευρώ, ήτοι ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί 18 μήνες εργασίας. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι κάτω των 25 ετών, το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 9.197,10 ευρώ ανά ανασφάλιστο υπάλληλο (510,95 επί 18 μήνες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια για τις ρυθμίσεις του προωθούμενου σχεδίου νόμου είναι να πέφτει το πρόστιμο στις 7.000 ευρώ αν ο εργοδότης υπογράψει τρίμηνη σύμβαση εργασίας με τον απασχολούμενο που «συνελήφθη» ανασφάλιστος. Αν τώρα η σύμβαση είναι 6μηνη, το πρόστιμο θα μειώνεται στις 5.000 ευρώ και αν είναι ετήσια θα πέφτει στις 2.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...