374
Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «καθαρίζει» οριστικά με τις κατηγορίες της λεγόμενης «Εγκληματικής» στο ποδόσφαιρο | INTIMEnews

Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για την «Εγκληματική» στο ποδόσφαιρο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 14:29
Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «καθαρίζει» οριστικά με τις κατηγορίες της λεγόμενης «Εγκληματικής» στο ποδόσφαιρο
|INTIMEnews

Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για την «Εγκληματική» στο ποδόσφαιρο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 14:29

Απερρίφθη από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η  αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης, στην υπόθεση που έγινε ευρύτερα γνωστή ως «Εγκληματική Οργάνωση» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους της υπόθεσης, ήταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που μετά την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης, απαλλάσσεται οριστικά και αμετάκλητα των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του, το Συμβουλίου Εφετών είχε παραπέμψει κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1, σε δίκη για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και 27 ακόμα κατηγορούμενους, για μία σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με παράνομο στοιχηματισμό και «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ληφθεί τότε κατά πλειοψήφία καθώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κώστας Σταμαδιάνος, είχε μειοψηφήσει τασσόμενος υπέρ της πλήρους απαλλαγής του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 534/2018 απόφασή του:

– Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

– Απέρριψε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

– Απέρριψε επίσης κατά πλειοψηφία την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.

Όσο για την πράξη της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και το αδίκημα της συμμορίας, για τα οποία ζητείτο διά του βουλεύματος η παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί, γιατί δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Επόμενο βήμα, η επιστροφή του βουλεύματος στο Εφετείο για την τελική κρίση, για το εάν δηλαδή ο κ. Μαρινάκης θα λογοδοτήσει για τα δύο αυτά αδικήματα.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα », δήλωσε ο κ. Δημακόπουλος, εκ των δικηγόρων του εφοπλιστή. «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον», συμπλήρωσε, «σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...