169
Ο βουλευτής Εβρου Γιώργος Καΐσας | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Συμμετείχα κι εγώ σε ταξίδια της Novartis», παραδέχεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 10:49
Ο βουλευτής Εβρου Γιώργος Καΐσας
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Συμμετείχα κι εγώ σε ταξίδια της Novartis», παραδέχεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 10:49

Ο βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια, συνέδρια και σεμινάρια της Novartis με την ιδιότητα του γιατρού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι συμμετείχε και σε ταξίδια άλλων εταιρειών.

Τόνισε ότι αυτό είναι μια κοινότατη πρακτική: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει και γιατρός που δεν έχει πάει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δέχτηκε προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στο γραφείο του για την συνταγογράφηση φαρμάκων της εταιρείας του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

«Ολοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών.

» Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση», εξήγησε.

Σε ερώτηση γιατί δεν καταφέρθηκε ποτέ επώνυμα εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...