257
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ | Youtube

Κουμουτσάκος: Ας μας πει η κυβέρνηση τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:36
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ
|Youtube

Κουμουτσάκος: Ας μας πει η κυβέρνηση τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:36

Μεγαλώνει η ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς Κοτζιά στη διαπραγμάτευση υπό τον Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Ζάεφ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και τον ισχυρισμό του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών ότι η Ελλάδα δεν έχει θέσει ζήτημα «εθνικής ταυτότητας» για τον λαό της γειτονικής χώρας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του  για τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται η κυβέρνηση στις συνομιλίες, καλώντας την να διευκρινίσει τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια.

Αναλυτικά η δήλωση Κουμουτσάκου:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι οι γείτονές μας δεν θεωρούν μέρος της διαπραγμάτευσης την δήθεν “μακεδονική” τους εθνότητα. Η απαράδεκτη αυτή θέση, μαζί με τον ισχυρισμό του κ. Νίμιτς ότι η ελληνική πλευρά δεν θέτει καν τέτοιο ζήτημα, εντείνουν τις ανησυχίες μας. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση: τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια;».

Την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή ζήτησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστ0λος Τζιτζικώστας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, είναι πλέον μονόδρομος για την κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς, μετά τα όσα είπε την Πέμπτη στα Σκόπια.

«Μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις Νίμιτς, είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του! Εκτός αν όντως η κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ την αλλαγή ταυτότητας και γλώσσας των Σκοπίων, οπότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο», σημειώνει ο περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...