187
Το αεροσκάφος κατέπεσε μακριά από κατοικημένες περιοχές | twitter.com

Δεκαέξι νεκροί σε πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 08:40
Το αεροσκάφος κατέπεσε μακριά από κατοικημένες περιοχές
|twitter.com

Δεκαέξι νεκροί σε πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 08:40

Σε 16 ανέρχονται οι νεκροί από την πτώση αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου KC-130 των Πεζοναυτών, σε αγροτική περιοχή στο Μισισίπι.

Το αεροσκάφος κατέπεσε γύρω στις 16:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) χωρίς επιζώντες.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για τα αίτια της πτώσης, η οποία έγινε βόρειο τμήμα της πολιτείας, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Τζάκσον.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους, έδειξαν ότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες, μέσα σε έκταση με καλλιέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα για αυτό και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε ακτίνα 4-5 χιλιομέτρων, με το πιλοτήριο να έχει καταπέσει πάνω από ένα χιλιόμετρο από τα φτερά.

Η εκπρόσωπος των Πεζοναυτών, λοχαγός Σάρα Μπερνς, δήλωσε ότι το KC-130 Hercules, το οποίο χρησιμοποιείται για εναέριο ανεφοδιασμό, «παρουσίασε αστοχία».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αργότερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην κομητεία αύξησαν τον αριθμό των νεκρών από την πτώση σε τουλάχιστον 16.

Τα αεροσκάφη KC-130 (είναι μια παραλλαγή του γνωστού και στην Ελλάδα C-130) χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε πληθώρα αποστολών, ενώ έχουν υποστεί διαδοχικές τροποποιήσεις προκειμένου ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αποστολών τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...