365
Δημοκρατικοί γερουσιαστές στο πάτωμα του Κογκρέσου | SenWarren@twitter

Οι Δημοκρατικοί εξεγείρονται κατά της οπλοκατοχής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2016, 13:03
Δημοκρατικοί γερουσιαστές στο πάτωμα του Κογκρέσου
|SenWarren@twitter

Οι Δημοκρατικοί εξεγείρονται κατά της οπλοκατοχής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2016, 13:03

Το ότι στην Αμερική υπάρχει άλλη κουλτούρα στην πολιτική ζωή είναι γνωστό. Το ότι ο Μπαράκ Ομπάμα και οι πολιτικοί του συγγενείς είναι από… άλλη πάστα το ξέραμε. Και αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης έρχονται να προσθέσουν άλλο ένα σόου στο παλμαρέ τους.

Eνα σόου που εκτός από εξαιρετική ποιότητα στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση είχε και θεαματικά αποτελέσματα.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών αποφάσισαν να προβούν σε καθιστική διαμαρτυρία. Μέσα στο Κογκρέσο. Σε ένα Κογκρέσο, στο οποίο ηγούνται οι Ρεπουμπλικάνοι και στο οποίο οι πλειοψηφία τους είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί οι Δημοκρατικοί θέλουν να πιέσουν με κάθε τρόπο τους Ρεπουμπλικάνους –και άρα το Κογκρέσο- να αναλάβουν δράση πάνω στο ακανθώδες ζήτημα της οπλοκατοχής.

Ολα αυτά έρχονται ως απάντηση στη μαζική δολοφονία που έγινε πρόσφατα στο Ορλάντο, σε νυχτερινό γκέι κλαμπ της πόλης.

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ξεκαθάρισε ότι η καθιστική διαμαρτυρία που κάνουν οι Δημοκρατικοί στην κεντρική αίθουσα θα συνεχιστεί, έως ότου να έλθει προς συζήτηση ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Τι είχε προηγηθεί

Ολα άρχισαν όταν δεκάδες βουλευτές από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που πιέζουν για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τον έλεγχο των όπλων, καθίσαν στο πάτωμα της Βουλής και άρχιζαν να φωνάζουν «Κανένα νομοσχέδιο, Κανένα διάλειμμα!», απαιτώντας να συζητηθεί άμεσα η προτεινόμενη νομοθεσία. Οι Δημοκρατικοί στάθηκαν όρθιοι και στη συνέχεια κάθησαν μπροστά από το βήμα, όταν ο προεδρεύων Ρεπουμπλικάνος Τεντ Πόε, εισήλθε στην αίθουσα. Ο Πόε, χτυπώντας το σφυρί αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τους διαδηλωτές, ανακοίνωσε τελικά διάλειμμα και έφυγε.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές κάθησαν στο πάτωμα, ζητώντας άμεση δράση. «Θα μείνουμε εδώ για πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόσι. Με βάση τα όσα μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο αριθμός τους ξεπερνά τους 30.

Και το facebook στην υπηρεσία τους

Αυτό που, όμως, είναι το διαφορετικό και που κάνει ξεχωριστό το όλο… event είναι το μιντιακό κομμάτι. Τα ΜΜΕ δεν μετέδωσαν το γεγονός από ένα σημείο και μετά, πολύ απλά γιατί το Κογκρέσο διέκοψε τις εργασίες του. Οπότε δεν υπήρχε και κάτι να μεταδοθεί. Το κύκλωμα έπεσε.

Και κάπου εκεί έρχεται το facebook. Οι βουλευτές άνοιξαν τα smartphones τους, μπήκαν στο facebook και άρχισαν τη live μετάδοση! Το ίδιο και στο Periscope.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...