641
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικώς είχε επιλέξει μία πιο μετριοπαθή στάση αντιπολίτευσης. Ομως οι ραγδαίες εξελίξεις τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει την τακτική του | Nick Paleologos / SOOC

Κυριάκος Μητσοτάκης/ «Πειραματισμοί τέλος, μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές»

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 28 Μαρτίου 2016, 20:41
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικώς είχε επιλέξει μία πιο μετριοπαθή στάση αντιπολίτευσης. Ομως οι ραγδαίες εξελίξεις τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει την τακτική του
|Nick Paleologos / SOOC

Κυριάκος Μητσοτάκης/ «Πειραματισμοί τέλος, μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές»

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 28 Μαρτίου 2016, 20:41

Σε πλήρη αναδιάταξη της πολιτικής του στρατηγικής και ως εκ τούτου της ρητορικής του οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που διαπιστώνει καθημερινά -όπως εκμυστηρεύεται σε στενούς του συνεργάτες- ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρασέρνει την χώρα συνολικά στη δική της κατάπτωση και παρακμή.

Τα «κρούσματα» είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. Η απουσία έστω και υποτυπώδους κυβερνητικού σχεδίου αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, η μετέωρη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες, η αναθέρμανση των τουρκικών αναθεωρητικών επιδιώξεων στο Αιγαίο, η ανακίνηση από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών του Σκοπιανού με ατυχείς αναφορές όπως η σημερινή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα, η δραματική καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο νέος «λογαριασμός» που επιφυλάσσει στην Αθήνα το ΔΝΤ και η συντονισμένη επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και υποβάθμισης των ανεξαρτήτων αρχών.

Ολα τα παραπάνω βαραίνουν στους υπολογισμούς της λεωφόρου Συγγρού και υποχρεώνουν μία σημαντική μερίδα γαλάζιων στελεχών να εισηγούνται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τερματίσει άμεσα την «περίοδο χάριτος» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα καταστρέφεται, διαλύεται και οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και η ομάδα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου», επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που προαναγγέλλει εφόλης της ύλης επίθεση της ΝΔ κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη για την λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η γαλάζια ηγεσία έχει πλέον πειστεί, όπως μαρτυρά το περιεχόμενο των κλειστών συσκέψεων των τελευταίων ημερών, πως η περαιτέρω παραμονή του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου εγκυμονεί μόνον κινδύνους και μάλιστα σοβαρότατους για την προοπτική της χώρας. «Τι νόημα θα έχει εάν η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ παραλάβει την χώρα σε κατρακύλα τόσο στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων -Προσφυγικού, όσο και σε αυτό της οικονομίας» διερωτάται κορυφαίο στέλεχος της παράταξης, αποκαλύπτοντας πως ο κύβος έχει ριφθεί και πως είναι θέμα ημερών να…προφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη λέξη εκλογές, ζητώντας την απομάκρυνση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την εξουσία.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν αυτό να γίνει και κατά την συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή, αν και σπεύδουν να διευκρινίσουν πως για την όποια απόφαση έχουν συνεκτιμηθεί όλα τα δεδομένα και όλες οι πιθανές συνέπειες.

Η αυριανή συζήτηση, πάντως, φορτίστηκε επικίνδυνα από τις κυβερνητικές κατηγορίες περί σχέσεων στελεχών της ΝΔ, όπως ο εκπρόσωπος τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με μέλη του κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών. Μετά την αγωγή και μήνυση, που κατέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, η ΝΔ «αναβάθμισε» το συγκεκριμένο θέμα με τον συντονιστή για θέματα Δικαιοσύνης Μάκη Βορίδη να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατηγορεί την κυρία Γεροβασίλη πως με την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα εκμεταλλεύτηκε παράνομο υλικό για να κατασκευάσει δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς, παραπέμποντας σε «ιδιωτικές συνομιλίες, που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση, που απασχολεί τη Δικαιοσύνη».

Στη λεωφόρο Συγγρού υπογραμμίζουν πως η αγωνία της κυβέρνησης να αποδράσει από τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα, τα οποία η ίδια έχει δημιουργήσει, την εξωθούν να μετέρχεται παρακρατικών πρακτικών, που έχουν σημείο αναφοράς μαύρες περιόδους της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Επιτελείς της ΝΔ προδιαγράφουν μάχη σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους κατά την αυριανή κοινοβουλευτική διαδικασία. «Κατηγορούμενος είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του στο Μαξίμου» τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που επιμένουν πως η ΝΔ θα έχει αύριο απαντήσεις και μάλιστα σκληρές για όποια μεθόδευση, επιλέξει, να κάνει η πλευρά της κυβέρνησης.

Εξάλλου, η λεωφόρος Συγγρού θα δομήσει τη δική της επιχειρηματολογία γύρω από το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (που συνεδριάζει την Πέμπτη με ακρόαση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) και τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στο έργο της Δικαιοσύνης με στόχο την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων τους. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στα μηδαμινά πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μέτωπο καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής τους τελευταίους 15 μήνες αντιπαραβάλλοντας τα με τις αντίστοιχες επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...