230
| Lefteris Partsalis / SOOC

Επτά οι τηλεοπτικές άδειες με τιμή εκκίνησης 35 εκατ. ευρώ η καθεμία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 18:42

Επτά οι τηλεοπτικές άδειες με τιμή εκκίνησης 35 εκατ. ευρώ η καθεμία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 18:42

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον ένημέρωσε για την απόφασή του σχετικά με την τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία ορίζει στα 35 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Με δεδομένο ότι θα δοθούν επτά τηλεοπτικές άδειες, το ΕΣΡ φιλοδοξεί να εισπραχθούν 245 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ κοντά στα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από την δημοπρασία του περασμένου  Σεπτεμβρίου.

Είναι ένα πλήγμα για τους ιδιοκτήτες των καναλιών που πίεζαν να μην υπάρξει τόσο υψηλό τίμημα -ή και καθόλου. Υπό αυτό το πρίσμα η απόφαση του ΕΣΡ αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με πιθανές συγχωνεύσεις καναλιών (άρα και απώλειες θέσεις εργασίας).

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό-διαγωνισμό παρωδία του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο οποίος ακυρώθηκε αργότερα ως αντισυνταγματικός με απόφαση του ΣτΕ, είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΚΑΪ είχε κερδίσει την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη άδεια κατέληξε στον όμιλο του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ (ο οποίος όμως κηρύχθηκε έπειτα έκπτωτος).

Η τρίτη άδεια είχε καταλήξει στον AΝΤ1 που θα κατέβαλε 75,9 εκατ. ευρώ και η τέταρτη στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη 73,9 εκατ. ευρώ.

Επιλαχόντες ήταν ο Ιβάν Σαββίδης (61,5 εκατ. ευρώ), ο Alpha (61 εκατ.), ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Παραγωγός (18 εκατ.) και το Star  (16 εκατ.).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...