391
Ο Γιώργος Καμίνης με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Τζόναθαν Τέιλορ κατά την υπογραφή της συμφωνίας | Γραφείο Τύπου δήμου Αθηναίων

Καμίνης: 55 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 16:45
Ο Γιώργος Καμίνης με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Τζόναθαν Τέιλορ κατά την υπογραφή της συμφωνίας
|Γραφείο Τύπου δήμου Αθηναίων

Καμίνης: 55 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 16:45

Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε μία σειρά από τομείς, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση, η βελτίωση των υποδομών τοπικών μεταφορών και των τουριστικών υπηρεσιών, η διαχείριση απορριμμάτων, η αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού και η αστική αποκατάσταση σε όλη την Αθήνα, υπέγραψε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης.

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ύψους 55 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο, από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ και τον αντιπρόεδρο -υπεύθυνο για το δανεισμό στην Ελλάδα- Τζόναθαν Τέιλορ.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως η Αθήνα, ως η μεγαλύτερη αστική περιοχή στην Ελλάδα και μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης, αντιμετωπίζει ποικίλες επενδυτικές ανάγκες. «Η νέα χρηματοδοτική συμφωνία με την ΕΤΕπ θα υποστηρίξει έργα προτεραιότητας που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση ιστορικών δημόσιων κτηρίων, τη βελτίωση μονάδων εκπαίδευσης και υγείας και την αντιμετώπιση προκλήσεων από την κλιματική αλλαγή», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ «η τεχνική εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από τη συνεργασία μας με πόλεις από όλο τον κόσμο θα μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο της νέας επένδυσης και θα διασφαλίσει οφέλη για τις μελλοντικές γενιές αυτής της πόλης».

«Οι διαρκείς επενδύσεις από πόλεις όπως η Αθήνα είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, των εξελισσόμενων κοινωνικών και οικονομικών προτεραιοτήτων και των μελλοντικών γενεών. Η ΕΤΕπ, ως τράπεζα της ΕΕ, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της επιτυχούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, που περιλαμβάνει τη βελτίωση της εκπαίδευσης, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και με άλλους δήμους ανά την Ελλάδα προκειμένου να ξεκλειδώσουμε περαιτέρω επενδύσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή και θα ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα τα επόμενα χρόνια» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ  Jonathan Taylor.

Στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, μεταξύ άλλων θα υποστηριχθούν μέσω της Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης Φυσικού Κεφαλαίου (Natural Capital Financing Facility) νέες επενδύσεις για τη βελτίωση υποδομών που σχετίζονται με το πράσινο και τη θάλασσα, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα θα στηριχθεί η Στρατηγική Ανθεκτικότητας για το 2030 του δήμου Αθηναίων, ενώ η υλοποίηση πρωτοβουλιών προτεραιότητας για τις τοπικές επενδύσεις θα ενισχυθεί μέσω προγράμματος ειδικής τεχνικής συνδρομής ύψους €1 εκατ., με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας από παρόμοια έργα σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και τη βελτίωση της προετοιμασίας προγραμμάτων.

Χορήγηση επιπρόσθετης χρηματοδότησης θα παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...