• Ο «ράπερ» γραμματέας απαντά στις αποκαλύψεις για τους οικογενειακούς διορισμούς

    Με ένα οργισμένο κείμενο 1008 λέξεων και υπό τον τίτλο «Τους ρουφιάνους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Κατάλαβες Πρώτο Φλέμα;» (sic) απαντά μέσα από το site left.gr (ολόκληρη η απάντηση εδώ) ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον διορισμό του ίδιου, του αδερφού του και της μητέρας του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (ολόκληρο βρίσκεται εδώ), το οποίο συνοδεύεται και από τα αντίστοιχα ΦΕΚ, ο αδελφός του διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού ενώ η μητέρα του διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
    Βέβαια, στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου της απάντησης, ο γραμματέας – ράπερ απαριθμεί τις αντιστασιακές περγαμηνές της οικογένειάς του από την εποχή του Εμφύλιου (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υπερκόπωση που έπαθε ο αδελφός του λόγω των πολύμηνων καταλήψεων στην ΑΣΟΕΕ), ενώ η αναφορά του στο επίμαχο θέμα των διορισμών, γίνεται έμμεσα προς το τέλος όπου γράφει μεταξύ άλλων πως «ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει…». Πιθανότατα απευθυνόμενος περισσότερο στην ενδεχόμενη κριτική που θα δεχθεί από τους συντρόφους του παρά στιν κριτική περι οικογενειακών διορισμών από το σύνολο της κοινωνίας.
    Και πράγματι, μπορεί οι διορισμοί συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού (σ.σ.: τουλάχιστον…) να αποτελούν αγαπημένη πρακτική κάθε κυβέρνησης και πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ομολογουμένως, απαντήσεις τέτοιου ύφους και τέτοιας εμφυλιοπολεμικής ατμόσφαιρας, είναι σπάνιες. Κατ’ αρχήν γιατί δεν είθισται να δικαιολογούνται οικογενειανκοί διορισμοί με αφορμή εκτελέσεις και διωγμούς που συνέβησαν 70 χρόνια πριν (σ.σ.: αν μη τι άλλο λόγω σεβασμού στους νεκρούς εκείνης της περιόδου που εν προκειμένω χρησιμοποιούνται ως άλλοθι). Και επιπλέον διότι ο ένας διορισμός που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, δεν αποτελεί μυστικό. Οπότε και αυτός που τον αποκαλύπτει, δεν θεωρείται αντικειμενικά «ρουφιάνος» (όπως αποκαλεί την εφημερίδα ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ). Εκτός κι αν ο ίδιος, είχε λόγους να μη διαρρεύσουν και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

  • Ιράκ καλεί Εύα Καϊλη!

    • 12279013_1242939149065937_1223553195358955799_n
      Ο παρουσιαστής του ομώνυμου show Al Basheer, που «ανακάλυψε» την Εύα Καϊλή και την ανέδειξε σε «ελπίδα» των Ιρακινών, σε κωμική γκριμάτσα που δεν εμπνέει αισιοδοξία

    Και ξαφνικά η σελίδα της Εύας Καϊλή στο facebook κατακλύστηκε από αποθεωτικά σχόλια Ιρακινών που μεταξύ άλλων την καλούν στη χώρα τους για να τους σώσει!
    Η εξήγηση βρίσκεται στην εμφάνιση μιας φωτογραφίας της στο Al Basheer Show, μια δημοφιλή εκπομπή στο Ιράκ που την «ανακάλυψε» με αφορμή τη συμμετοχή της στα βραβεία για τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Ο παρουσιαστής Al Basheer, αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στην εμφάνιση της Εύας Καϊλή, προέτρεψε τους τηλεθεατές να την προσκαλέσουν στη χώρα τους και η φωτογραφία αναρτήθηκε στη σελίδα της εκπομπής. Το αποτέλεσμα: μισό εκατομμύριο ιρακινοί προβαίνουν σε μαζικές διαδικτυακές εκδηλώσεις λατρείας.
    Όπως αναφέρει το site parapolitika.gr που αποκάλυψε το γεγονός, είναι η πρώτη φορά που μία ανατολική χώρα, ζητάει από ένα δυτικό πολιτικό να την σώσει! Μεταξύ μάλιστα των θαυμαστών της Εύας Καϊλή είναι και μερικοί που στο Ιράκ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.
    Προς το παρόν πάντως η ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο πέρα από το να αναρτήσει τα links της εκπομπής στην προσωπική της σελίδα, όπου από κάτω ιρακινοί χρήστες επιμένουν να γράφουν την ασύντακτη φράση «όλοι σας αγαπούν και σας αγαπά Μπασίρ έρχονται στο Ιράκ», στην οποία κατέληξαν προφανώς μέσω google translate.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται με τον θίασο. Η σύζυγός του ποτέ

    • img_20113
      Ο Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω των συντελεστών της παράστασης «Εγκλημα και Τιμωρία». Όπως πάντα απουσιάζει από τη φωτογραφία η σύζυγός του.

    Η αρχή των πρόσφατων εμφανίσεων του πρωθυπουργού στις πλατείες των αθηναϊκών θεάτρων, έγινε στην πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου, στην παράσταση «Θεέ μου τι σου κάναμε», όπου απέδωσε λανθασμένα την πατρότητα του έργου στον ίδιο τον πρωταγωνιστή.
    Η επόμενη έγινε πριν από λίγες μέρες στο θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου πάντα μαζί με τη σύζυγό του παρακολούθησε την παράσταση της κωμωδίας «Το Δάνειο» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη. Μια παράσταση που μάλλον τον ικανοποίησε ιδιαίτερα, αφού ο Παντελής Δεντάκης, διορίστηκε λίγο αργότερα στο ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.
    Ομως, με την παρουσία του το περασμένο Σάββατο, στο θέατρο Ανεσις, όπου παρακολούθησε – πάντα με την Μπέτυ Μπαζιάνα και συνεργάτες του – την παράσταση «Εγκλημα και Τιμωρία» που βασίζεται στο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μπορεί πλέον δίκαια να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο θεατρόφιλου πρωθυπουργού.
    Ενας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ο Τάσος Ιορδανίδης, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα με ανάρτησή του στο Facebook, γράφοντας: «Πέρα από πεποιθήσεις, πολιτικές θέσεις και “χρώματα”, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ σημαντικό οι εκφραστές της πολιτείας να είναι ενεργοί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Καλή και δημιουργική χρονιά».
    Μετά την παράσταση, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τους συντελεστές στα παρασκήνια και φωτογραφήθηκε μαζί τους, αλλά όπως πάντα από τις φωτογραφίες απουσίαζε η σύζυγός του, που μάλλον έχει αναπτύξει ένα είδος αλεργίας για τις δημόσιες φωτογραφίσεις.

  • Ο Γρηγοράκος χτυπάει την πόρτα αλλά ο Κυριάκος δεν ακούει

    • 27020
      Η πολιτική μοίρα του Λεωνίδα Γρηγοράκου, μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, προσέκρουσε στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Μπορεί η υπόθεση Γρηγοράκου και η περίπτωση να βρει πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ανήκει ακριβώς στην κατηγορία των θεμάτων που θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά δεν αποκλείεται να αποτελέσει υλικό για τον κωμωδιογράφο του παρόντος, με την έννοια ότι οι πολιτικές «χυλόπιτες», αποτελούν διαχρονικά καλό υλικό.
    Όπως αναφέρει λοιπόν στη σημερινή του στήλη στα Νέα, ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κάθετα (σ.σ.: «ούτε κατά διάνοια» ήταν η ακριβής φράση του σύμφωνα με το ρεπορτάζ) το ενδεχόμενο να ενταχθεί το «πολιτικό κεφάλαιο» Λεωνίδας Γρηγοράκος στην παράταξη. Που σημαίνει ότι η απόπειρα προσέγγισης του λάκωνα πολιτικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη με φράσεις όπως «θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα (σ.σ.: διάβαζε: «για μένα…»), μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά» (σ.σ.: μετάφραση: «Κυριάκο περιμένω πρόταση…») έπεσε στο κενό. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

  • Ο Γιάννης Πανούσης χορεύει τσιφτετέλι

    Κόντρα στο ρεύμα των ζεϊμπέκικων που τελευταία επικρατούν στην πολιτική ζωή της χώρας πήγε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο Ποσειδώνιο, όπου παρευρέθηκε.
    Ο πρώην υπουργός από ό,τι φαίνεται ένιωσε άνετα ανάμεσα στους πρώην υφισταμένους του με αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή που βρέθηκε στην πίστα να χορέψει κάτι που προσομοίαζε με τσιφτετέλι. Και μάλιστα χωρίς καθόλου αμηχανία. Αν δεν ήξερε κάποιος, δεν θα μπορούσε με τίποτα να υποθέσει ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που λίγες μέρες πριν, αναστάτωσε την πολιτική ζωή της χώρας με τις καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του.

  • Οι δηλώσεις της ημέρας

     

     

    Ευκλείδης Τσακαλώτος: 
    «Σε σχέση με την προ 2010 εποχή είναι σαν να συγκρίνουμε τη Μπάγερν Μονάχου με τον… Φωστήρα Κολοπετινίτσας».

     

     

    Γιώργος Κουμουτσάκος (Εκπρόσωπος τύπου ΝΔ):
    «Τα όσα λέει ο κ. Τσακαλώτος δείχνουν ταραχή και νέα παιχνίδια σε βάρος του τόπου, που θα πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες».

     

    Παναγιώτης Κουρουμπλής:
    «Είναι ανάγκη να “σπάσουν”, όχι μόνο η Β΄ Αθηνών, αλλά όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που έχουν πάνω από 6 βουλευτές, διότι ήταν τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς».

     

    Ράνια Σβίγκου (Υπεύθυνη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ιάσωνα Σχινά – Παπαδόπουλου):
    «Δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, πρόκειται για προσωρινές θέσεις, όπου όλοι οι υπουργοί διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους. Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ»

     

    Γιάννης Στουρνάρας:
    «Οι κίνδυνοι σήμερα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι υπαρκτοί και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός».

     

    Δημήτρης Παπαδημούλης:
    «Σύντομα θα τελειώσει ο μήνας του μέλιτος για τη νέα ηγεσία της ΝΔ»

     

     

    burnt

    Πάνος Καμμένος:
    «Είμαι περήφανος γιατί ο Ανώτατος Άρχων δεν μίλησε με γρίφους, αλλά με ξεκάθαρες θέσεις. Τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηχούν όλους τους Έλληνες και ασφαλώς τις στηρίζουμε».

     

    Παύλος Χρηστίδης (Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ):
    «Η πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά για ανασύνταξη του χώρου της κεντροαριστεράς απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου».

     

    Προκόπης Παυλόπουλος:
    «Εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτική αυστηρής λιτότητας».

     

    psarioano

    Γρηγόρης Ψαριανός:
    «Το Ποτάμι δεν έγινε για να είναι ένα κόμμα του 3 ή του 7%, αλλά για να γίνει ένας μεγάλος πόλος που θα συμπεριλαμβάνει τα κόμματα που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

     

    Ευάγγελος Αποστόλου (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης):
    «Η χώρα θα χρειαστεί να πιει το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας»

     

    kammen

    Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ):
    «Πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι (σ.σ. της ΝΔ) θα πρέπει να δουν ίσως και μια μετακίνησή τους προς τους ΑΝΕΛ».

     

    Σπύρος Λυκούδης:
    «Ενδιαφέρουσα η πρόταση της Φώφης Γεννηματά, για συνεργασία με το Ποτάμι».

     

    koytsoympas_0

    Δημήτρης Κουτσούμπας:
    «Κρίκος για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού η εκλογή Μητσοτάκη».

     

    Ζωή Κωνσταντοπούλου (μέσω twitter/facebook για την ΕΥΠ στο Νομισματοκοπείο):
    «… ο κιτρινισμός, ο γκεμπελισμός και ο εκφοβισμός όπλα ενός έμφοβου πρωθυπουργού που προσπαθεί με φερέφωνα να ξαναγράψει την ιστορία».

     

    ann

    Μητροπολίτης Άνθιμος:
    «Εμένα, ο δήμαρχος μου είπε να μπει ο σταυρός στη Ροτόντα. Γιατί να μαλώνουμε; Ο σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα».

     

    Αδωνις Γεωργιάδης:
    «Το πολιτικό τέλος του κ. Καμμένου είναι κοντά».

     

    Σταύρος Θεοδωράκης (για τις δηλώσεις Χάρη Θεοχάρη):
    «Ο Χάρης, όπως μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς, είναι στο Ποτάμι και στη γραμμή που έχει χαράξει το Ποτάμι».

     

    Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ):
    «Οι δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκαναν παραμονές του ιστορικού δημοψηφίσματος, όταν έδιναν συντριπτικό προβάδισμα στο «Ναι» και στη συνέχεια, κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όταν εμφάνιζαν σταθερά τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Βουλής, για να διαψευστούν παταγωδώς».

     

    Μαρία Σπυράκη:
    «Οι επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό  που ζητούν οι δανειστές είναι αποκλειστικό έργο των ελλειμμάτων της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Ανδρέας Λοβέρδος:
    «Η πρόταση που έχουμε κάνει για συνεργασία με τα κόμματα της κεντροαριστεράς είναι γενναιόδωρη χωρίς ηγεμονισμούς από μέρους μας».

     

    Βασίλης Λεβέντης:
    «Εχει 1200 συμβούλους ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας ενοχλεί μόνο η συγγένεια κάποιων αλλά ο όλος αριθμός που δημιουργεί συνθήκες χλιδής».

     

    gerovasili

    Όλγα Γεροβασίλη:
    «Οι πολίτες έχουν καταδικάσει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη». 
    Νίκος Παππάς: 
    «Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις στην Ευρώπη»

     

    Γιώργος Σταθάκης:
    «Η τελική συμφωνία για το Ασφαλιστικό, θα έχει αμφίπλευρους συμβιβασμούς».




text
  • Eδώ που τα λέμε, θέλαμε ένα debate με όλους. Μόνο και μόνο για να δεις Κασσελάκη, Ζωή, Βελόπουλο, Νατσιό


    18 Μαΐου 2024, 22:30