316
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτογραφία αρχείου) | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Διεγράφη από τη ΝΔ -ως «Δούρειος Ιππος»- ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 19:00
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτογραφία αρχείου)
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Διεγράφη από τη ΝΔ -ως «Δούρειος Ιππος»- ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 19:00

Εκτός ΝΔ τέθηκε -με απόφαση των αρμοδίων οργάνων- ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και επί χρόνια στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σχετική ανακοίνωση:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

Της απόφασης προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη του πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο και έκρινε ότι ο κ. Μίχαλος δεν μπορεί να ανήκει πια στη ΝΔ.

Λίγο αργότερα και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης  με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβε πως «στη ΝΔ δεν χωρούν Δούρειοι Ίπποι».

Υπενθυμίζεται ότι κ. Μίχαλος είχε κληθεί από τη Νέα Δημοκρατία σε απολογία, με αφορμή δηλώσεις του για το Eurogroup.

Συγκεκριμένα, μετά τη συμφωνία, ο κ. Μίχαλος, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει:

«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο».

Ακόμα και αν μπορούσε να του «συγχωρεθεί» αυτή η εκτός γραμμής δήλωση, δεν θα μπορούσε όμως να του συγχωρεθεί η φωτογραφία από συνάντησή του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, η οποία κυκλοφόρησε.

36327584_2106505872958659_1434936891282554880_n

Η απάντηση Μίχαλου

Ως «προφανέστατα αψυχολόγητη απόφαση», σχολίασε ο κ. Μίχαλος τη διαγραφή του από τη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, «καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί το κόμμα σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις».

Εξάλλου, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του. Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...