224
Σε άριστο κλίμα, φυσικά, η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον βρετανό ομόλογό του | Intimenews

Δεν δεσμεύθηκε για το καθεστώς μετανάστευσης ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:54
Σε άριστο κλίμα, φυσικά, η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον βρετανό ομόλογό του
|Intimenews

Δεν δεσμεύθηκε για το καθεστώς μετανάστευσης ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:54

Η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων που κατοικούν στη Βρετανία, και των Βρετανών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για το Λονδίνο, όσο και για την Αθήνα, στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, όπως διαμήνυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και Νίκος Κοτζιάς.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο κ. Τζόνσον σημείωσε ότι περίπου 50.000 Έλληνες ζουν στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων 12.000 φοιτητών που «είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».

Απέφυγε ωστόσο να δεσμευθεί ότι η συμφωνία για το Brexit θα προβλέπει μεταβατική περίοδο εφαρμογής κατά την οποία θα επιτρέπεται ελεύθερη είσοδος κοινοτικών εργαζομένων και σπουδαστών στη Βρετανία, σενάριο που άφησε ανοιχτό την Τετάρτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Τόνισε ότι στόχος της Βρετανίας είναι τα δικαιώματα των πολιτών να εξασφαλιστούν νωρίς στις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο από την Ε.Ε., καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση των κατοίκων και στις δύο πλευρές της Μάγχης. Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι, πέραν των δικαιωμάτων των Ελλήνων, κύριες επιδιώξεις της Αθήνας είναι η ελαχιστοποίηση του οποίου δημοσιονομικού κόστους του Brexit και η προστασία του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από τη Βρετανία.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα την δημοκρατική επιλογή του βρετανικού λαού για έξοδο από την ενωμένη Ευρώπη, προσθέτοντας μάλιστα ότι και η Ευρώπη φέρει μέρος της ευθύνης για το διαζύγιο, καθώς έχει χάσει μέρος της φαντασίας και της ευελιξίας της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...