146
Αριστερά στη φωτογραφία το πρώτο άτομο που έχει προσφύγει δικαστικά για τη διαγραφή του φύλου του, στα θεωρεία της Βουλής | INTIMEnews/ Στέλιος Στεφάνου

Με Τζέισον – Αντιγόνη στα θεωρεία η συζήτηση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 15:02
Αριστερά στη φωτογραφία το πρώτο άτομο που έχει προσφύγει δικαστικά για τη διαγραφή του φύλου του, στα θεωρεία της Βουλής
|INTIMEnews/ Στέλιος Στεφάνου

Με Τζέισον – Αντιγόνη στα θεωρεία η συζήτηση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 15:02

Το παρών στα θεωρεία της Βουλής έδωσε και την Τετάρτη το Τζέισον – Αντιγόνη (στο ουδέτερο, όπως προτιμά και έχει επιλέξει να αυτοπροσδιορίζεται) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου περί υιοθεσίας και αναδοχής.

Το πρώτο άτομο που έχει προσφύγει δικαστικά στην Ελλάδα προκειμένου να σβηστεί από τη λήξιαρχική πράξη γέννησής του το φύλο, παρακολούθησε ολόκληρη τη συζήτηση μαζί με άλλα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Την Τρίτη είχε αποχωρήσει από την αίθουσα ακούγοντας την ομιλία του βουλευτή Κατσίκη που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία (φωτ. κάτω).

Ο νεαρός αυτοπροσδιορίζεται ως gender non binary άτομο και εκτός από τη διαγραφή του φύλου του, είχε ζητήσει με την προσφυγή του  να αναγράφεται δίπλα στο Τζέισον και το Αντιγόνη, κάτι που έγινε τελικά δεκτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...