162
Από τα αποστακτήρια της Σκωτίας στις προθήκες του «Le Clos» στο Ντουμπάι και από εκεί στη συλλογή του φτωχότερου κατά 1,2 εκατ. δολ. επιχειρηματία | Τwitter

Παγκόσμιο ρεκόρ με 1,2 εκατομμύρια δολάρια για δύο… φιάλες Μacallan

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 12:31
Από τα αποστακτήρια της Σκωτίας στις προθήκες του «Le Clos» στο Ντουμπάι και από εκεί στη συλλογή του φτωχότερου κατά 1,2 εκατ. δολ. επιχειρηματία
|Τwitter

Παγκόσμιο ρεκόρ με 1,2 εκατομμύρια δολάρια για δύο… φιάλες Μacallan

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 12:31

Μετά τα 628.000 δολ. που δόθηκαν το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ (φωτογραφία κάτω) για μία εξάλιτρη φιάλη ουίσκι Macallan M Imperiale, ένας ανώνυμος -τουλάχιστον προς το παρόν- επιχειρηματίας συνέντριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, πληρώνοντας 1,2 εκατ. δολ. για δύο μπουκάλια  ουίσκι από το περίφημο αποστακτήριο της Σκωτίας.

Πρόκειται για μαλτ ουίσκι Macallan του 1926, το οποίο διατηρήθηκε για 60 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Κατά την εμφιάλωσή του, το 1986, διατέθηκαν συνολικά 40 φιάλες. Οι ετικέτες τους ήταν έργα τέχνης, με δημιουργούς τον σερ Πίτερ Μπλέικ και τον ιταλό Βαλέριο Αντάμι, έναν από τους πιο δημοφιλείς ζωγράφους του 2oού αιώνα. Εκαστος αναταμείφθηκε με 12 από τα σπάνια μπουκάλια ουίσκι και σήμερα δύο εξ αυτών πωλήθηκαν έναντι 1,2 εκατ. δολ. από το κατάστημα «Le Clos» στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

The-Macallan-M-Imperiale

Πολλοί πάντως είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η αγορά τους δεν έγινε προς… καταναλώση, αλλά από κάποιον συλλέκτη έργων τέχνης.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...