500
Ο 15χρονος γιος της οικογένειας αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου | politis.com.cy

Αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του 33χρονου και καχυποψία για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 11:56
Ο 15χρονος γιος της οικογένειας αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου
|politis.com.cy

Αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του 33χρονου και καχυποψία για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 11:56

Συμπληρώνονται την Παρασκευή τα κομμάτια του παζλ για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, καθώς εντός της ημέρας αναμένονται αφενός η πολυαναμενόμενη κατάθεση του 15χρονου γιου του δολοφονηθέντος ζευγαριού για το τι ακριβώς έγινε στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου το μοιραίο βράδυ της 19ης Απριλίου και αφετέρου η νέα κατάθεση του 33χρονου συλληφθέντος και βασικού υπόπτου της δολοφονίας.

Τα όσα είπε ο 33χρονος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την Πέμπτη (σ.σ. ότι σχεδίαζε επί πέντε χρόνια τη δολοφονία, για τα παπούτσια που βρέθηκαν στο σπίτι και παραδέχθηκε ότι ήταν δικά του κ.α.) αντιμετωπίζονται με σχετική καχυποψία, ενώ η κυπριακή αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά και το δεύτερο πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι ήταν συνεργάτης του συλληφθέντος.

Στο βίντεο του Sigmatv τέσσερις ειδικοί επισημαίνουν τις κυριότερες αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει ο 33χρονος ύποπτος.

Καθοριστική επίσης αναμένεται ότι θα είναι και η κατάθεση του 15χρονου γιου του δολοφονηθέντος ζευγαριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οκτώ ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα με θύματα του γονείς του,  το παιδί δεν έχει κληθεί από την αστυνομία να δώσει λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο σπίτι τους τη μοιραία νύχτα. Στην αρχική του κατάθεση έδωσε στους αστυνομικούς μία πρώτη εικόνα για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα τη 19η Απριλίου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Ο 15χρονος καλείται να μιλήσει την εφιαλτική νύχτα που σφαγιάστηκαν οι γονείς του και όπως είναι λογικό κατά την κατάθεσή του θα συνοδεύεται από ειδικούς ψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους, ενώ παρών θα είναι και ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Ο ανήλικος γιος πιστεύω ότι έχει στοχοποιηθεί», εξήγησε σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάννου.

«Χωρίς να είμαι απόλυτος, σχεδόν οι πάντες, ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό. Είδα αρκετά σενάρια, χωρίς υπόσταση και χωρίς πραγματικό υπόβαθρο», είπε, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται τόσος κόσμος να ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει και να συζητά τέτοια σενάρια.

«Από τα γεγονότα υπήρχε και όλη αυτή η φημολογία» που έκανε «πάρα πολύ κακό στον ανήλικο», δήλωσε και ενδεκτικα ανέφερε αναρτήσεις και μηνύματα στο Facebook του 15χρονου όπου του έγραφαν:«παραδέξου το να τελειώνουμε». «Για να καταλάβετε τι κακό του έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Την Τετάρτη είχε κληθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση και η θεία του, με την οποία διαμένει ο 15χρονος όλες αυτές τις ημέρες μετά το έγκλημα.

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και αναγνωριστική παράταξη κατά την οποία ο 15χρονος θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο συλληφθέντα ως τον εισβολέα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Η όλη διαδικασία -που θεωρείται ως καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης- θα γίνει σε ειδικό χώρο με τζάμι όπου δεν μπορεί ο ύποπτος να βλέπει τον μάρτυρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος έχει καταθέσει στην αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι . Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία ο εν λόγω δράστης είπε στον 15χρονο να μην ανησυχεί και ότι δεν θα τον πείραζε, γιατί και ο ίδιος έχει έναν γιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...