150
Oργισμένος για την υποδοχή Ερντογάν στην Ιταλία εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά | Reuters

Λέγκα του Βορρά: Ντροπή να φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 12:55
Oργισμένος για την υποδοχή Ερντογάν στην Ιταλία εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά
|Reuters

Λέγκα του Βορρά: Ντροπή να φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 12:55

«Ντρέπομαι που η Ιταλία φιλοξενεί τον εκπρόσωπο ενός αιμοσταγούς, εξτρεμιστικού καθεστώτος. Ενός εκ των πραγμάτων ισλαμικού κράτους, στο οποίο η θρησκεία υπερισχύει του νόμου».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ιταλία και στο Βατικανό.

Ο Σαλβίνι προειδοποίησε επίσης ότι  «η Τουρκία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν καταστροφή», προκαλώντας το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να τοποθετηθεί έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου: «Θέλω να δω πώς θα τοποθετηθούν τα διάφορα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Φόρτσα Ιτάλια, επί της πρότασής μας κατά της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βατικανό (όπου υπήρξε και διαδήλωση διαμαρτυρίας κουρδικών οργανώσεων κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην βόρεια Συρία), ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε δεκτός από τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...