229
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | REUTERS/Benoit Tessier

Συναγερμός στο Παρίσι: Αυτοκίνητο χτύπησε στρατιώτες – έξι τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 10:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2017, 17:55
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Benoit Tessier

Συναγερμός στο Παρίσι: Αυτοκίνητο χτύπησε στρατιώτες – έξι τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 10:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2017, 17:55

Τουλάχιστον έξι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους στη γαλλική πόλη Λεβαλουά-Περέ, στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Το αυτοκίνητο, πιθανόν μάρκας BMW, μετά το συμβάν απομακρύνθηκε και αναζητάται από τις αρχές. Φαίνεται ότι σε αυτό επέβαινε μόνο ένας άτομο.

Από τους τραυματίες τέσσερις είναι ελαφρά ενώ άλλοι δύο είναι σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Ολοι έχουν διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το πρωί (9 ώρα Ελλάδος) ενώ οι στρατιώτες μόλις είχαν βγει από το στρατόπεδό τους για περιπολία. Η χώρα παραμένει εξάλλου σε κατάσταση συναγερμού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 και του 2016 και αυτού του είδους η στρατιωτική δραστηριότητα είναι συχνή.

Το αυτοκίνητο που έκανε την επίθεση περίμενε σε ένα δρομάκι κοντά στο στρατόπεδο περιμένοντας την έξοδο των στρατιωτών, αναφέρουν μαρτυρίες.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα, ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16. Ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Στις έρευνες η αντιτρομοκρατική

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται καταρχάς σαν συμβάν από πρόθεση και πιθανόν σαν τρομοκρατικό επεισόδιο. Αργότερα μέσα στην ημέρα ανακοινώθηκε ότι το ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την υπηρεσία πληροφοριών DGSI.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...