Για σήμερα σας έχω μια πολύ, πολύ αγαπημένη μου συνταγή. Την φτιάχνω εδώ και χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσω το μπλογκ. Κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας Dijon και λευκού κρασιού, μανιτάρια και εστραγκόν, ένα υπέροχο πιάτο για κάθε περίσταση. Αυτή τη φορά το συνοδέψαμε με ρύζι μπασμάτι, αλλά ταιριάζει υπέροχα με πουρέ και πράσινα βραστά λαχανικά.
Συνταγές για κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα μουστάρδας θα βρείτε πολλές, η προσθήκη του εστραγκόν όμως απογειώνει κυριολεκτικά το πιάτο. Από την άλλη, το κοτόπουλο μαγειρεύετε μόνο στο λευκό κρασί και σε λίγη ποσότητα μπράντι, δεν προσθέτουμε νερό ή ζωμό ή άλλο υγρό. Όπως καταλαβαίνετε η νοστιμιά του είναι εγγυημένη.
Το φιλέτο του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος, ιδανική για δίαιτα. Είναι πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (και γι’ αυτό μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας και αποτελούν ιδανική τροφή για τους χορτοφάγους), φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, ενώ έχουν μικρή θερμιδική αξία γιατί περιέχουν μικρές ποσότητες λίπους και υδατανθράκων. Πιο αναλυτικά, τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D (απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου), φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και κάλιο (ενώ είναι φτωχά σε νάτριο).
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News