279
|

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 11:45

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 11:45

Πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης στους Ορθονιούς της Ζακύνθου κάηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.

Επειτα από μία πολύ δύσκολη νύχτα, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της φωτιάς, το πύρινο μέτωπο σημείωσε ύφεση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ άρχισαν τις ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές τις οποίες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Ηδη είχαν φτάσει στο νησί, με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου, ενισχύσεις τόσο σε πυροσβέστες, όσο και σε οχήματα. Το ίδιο έγινε και την Τετάρτη με το πρώτο δρομολόγιο της ημέρας.

zaku1
Οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο

Επιπλέον, από την Τετάρτη και σε 24ωρη βάση, το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

zaku2
Στάχτες σε δασική έκταση στους Ορθονιούς (http://imerazante.gr)

Προειδοποίηση προς τους κατοίκους στα χωριά της Ρίζας και ιδίως προς όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλου είδους προβλήματα καθώς και σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έστειλε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ζητώντας λόγω του πυκνού καπνού να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι είχε αποκλειστεί ο δρόμος Βολίμες – Ορθονιές και ο δρόμος στα Χαρτάτα.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα… Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...