319
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης | SOOC

Λεβέντης: «Δεν είναι ο Σόιμπλε ο κακός, έτσι τον παρουσιάζει η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 14:09
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης
|SOOC

Λεβέντης: «Δεν είναι ο Σόιμπλε ο κακός, έτσι τον παρουσιάζει η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 14:09

Αν κάτι πρέπει να πιστωθεί στον Βασίλη Λεβέντη είναι ότι δεν μασάει τα λόγια του και συχνά αυτά που λέει δεν είναι για να γίνει αρεστός. Ετσι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αποδόμησε το αφήγημα περί «κακού Σόιμπλε», λέγοντας ότι αυτό αποτελεί περισσότερο μια κατασκευή των ελληνικών κυβερνήσεων!

Μιλώντας στον Flash 96, ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι κακός, οι ελληνικές κυβερνήσεις τον παρουσιάζουν ως τον “κακό”, γιατί πρέπει σε κάθε ιστορία να υπάρχουν “ο κακός, ο καλός και ο άσχημος”».

Πιο αναλυτικά και σε ερώτηση πώς κρίνει τον ρόλο του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είπε:

«Ο ρόλος του Σόιμπλε είναι πάντα ο ίδιος, ζητάει μεταρρυθμίσεις. Ο Σόιμπλε δεν ήταν ο κακός, τον παρουσίαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις σαν τον κακό, γιατί πρέπει σε κάθε ιστορία να υπάρχει και “ο κακός και ο καλός και ο άσχημος”. Ο Σόιμπλε και όλοι οι ξένοι, ο Μοσκοβισί -έχω επιστολή, άμα θέλετε να σας τη δείξω, που μιλάει για μεταρρυθμίσεις- ζητούν μεταρρυθμίσεις».

Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι βάζει τον Σόιμπλε «στο στρατόπεδο των “καλών”», ο κ. Λεβέντης απάντησε:

«Γιατί να είναι στο στρατόπεδο των κακών; Κάνετε λάθος, δεν θέτει καμία νέα προϋπόθεση. Και στα εργασιακά, και στη ΔΕΗ – στην πώληση, εγώ γνωρίζω ότι την πώληση τη ζητούν από χρόνια. Αρα τι νέο θέτει; Που λέει, κάντε φοροεισπρακτικό σύστημα, είναι νέο; Που λέει, κάντε αξιολογήσεις στο Δημόσιο, είναι νέο;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης

Σε ερώτηση για τη μείωση των συντάξεων που ζητάει το Βερολίνο από το 2020 να κατέβει στο 2019, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σχολίασε:

«Γιατί νομίζετε τη ζητάει; Γιατί ξέρει ότι θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα. Αν δεν τη ζητήσει και δεν θέσει το θέμα από τώρα για τις συντάξεις, όταν έρθει το 2019 και καταρρεύσουμε, τότε θα του ζητήσουν όλοι τα ρέστα. Άλλωστε κι εμείς, ξέρετε πόσο συχνά λέμε “δεν φταίνε και οι ξένοι”; Γιατί το λέμε; Θεωρώντας ότι έπρεπε να ελέγξουν ότι τα Μνημόνια δεν απέδιδαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...