389
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της πλατείας Χρηματιστήριου τον περασμένο Μάρτιο | INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα είμαι δήμαρχος ως τα 100 μου»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 17:02
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της πλατείας Χρηματιστήριου τον περασμένο Μάρτιο | INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα είμαι δήμαρχος ως τα 100 μου»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 17:02

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι δήμαρχος της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου, 2011. Ολα δείχνουν ότι το 2019, θα διεκδικήσει και μία τρίτη θητεία και ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να κλείσει τα 100 του χρόνια! Αυτό είπε με το γνωστό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο κ. Μπουτάρης απαντώντας σε σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2019 κλείνει ο κύκλος Μπουτάρη στη δημαρχία.

«Εγώ για να γίνω 100 χρονών θέλω άλλα 25 χρόνια. Μπορεί ο Σταύρος να είναι 25 χρόνια υποψήφιος, αλλά δήμαρχος θα είμαι εγώ», σχολίασε μεταξύ σοβαρού και αστείου την Παρασκευή ο 74χρονος δήμαρχος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ. Αλλά η συνέντευξη είχε κατ’ εξοχήν πολιτικά σχόλια. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη γνώμη του ότι στην πραγματικότητα, κανένας ούτε οι δανειστές, ούτε οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές. «Ισως ο μόνος που θέλει να απαλλαγεί από το βάρος που έχει στο κεφάλι του είναι ο Τσίπρας», τόνισε.

Οσο για την απόφαση του Πρωθυπουργού να προβεί σε κοινωνικές παροχές στους χαμηλοσυνταξούχους ο ίδιος διαφώνησε με την πρακτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Οι δανειστές «έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι, αυτοί δίνουν τα λεφτά, αυτοί βάζουν τους όρους», εξήγησε. «Μπορούσε κάλλιστα να το διαπραγματευθεί (ο κ. Τσίπρας). Να πει παιδιά ως εδώ, ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, που λέμε, πρέπει κάτι να δώσουμε. Το έκανε μονομερώς. Οταν είσαι σε μια συζήτηση με τους δανειστές σου δεν κάνεις πράγματα μονομερώς. Ζαβολιά έκανε. Και χάρη του έκαναν», σχολίασε.

Και σε ακόμη πιο σοβαρό τόνο, ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε κατά της πολιτικής της λιτότητας, συμφώνησε με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και τόνισε ότι αν δεν αλλάξει η λογική στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επικίνδυνη η ίδια η ύπαρξη της ΕΕ. «Από την άλλη μεριά πρέπει κι εμείς να μπορέσουμε να κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε κάποιες οικονομικές ανάσες», είπε τονίζοντας ότι «καμιά οικονομική ανάσα δεν πρόκειται να έρθει αν δεν γίνουν επενδύσεις και ότι «αν δεν αλλάξει το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο».

Μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «έχει δύσκολο έργο» μπροστά του. «Πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο είδος Δεξιάς θέλει να οργανώσει για την Ελλάδα», τόνισε ο δήμαρχος. «Σε διάφορες καταστάσεις είναι εξαιρετικός», πρόσθεσε αλλά ξεκαθάρισε τη θέση του: «Δεν τον ψηφίζω, βέβαια, για να ΄ξηγιόμαστε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...