302
«Οταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης | Menelaos Myrillas / SOOC

Φλαμπουράρης: «Δεν πάμε σε εκλογές, δεν πήραμε άδεια για τις παροχές»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 09:26
«Οταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Φλαμπουράρης: «Δεν πάμε σε εκλογές, δεν πήραμε άδεια για τις παροχές»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 09:26

Μετά τις παροχές που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, όλοι συζητούν αν πηγαίνουμε ολοταχώς προς εκλογές. Σε αυτό έσπευσε να απαντήσει, πρώτος απ’ όλους και μέσω του φιλόξενου στα κυβερνητικά στελέχη πλατό της ΕΡΤ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τα τρία χρόνια που απομένουν» είπε ο υπουργός Επικρατείας για να συμπληρώσει πως οι παροχές Τσίπρα «ήταν ένα δείγμα. Αν παραιτηθούμε και φύγουμε πώς θα δώσουμε και του χρόνου;» διερωτήθηκε και επέμεινε: «Οταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές».

Ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε ότι «δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές, αλλά αυτά που δώσαμε προέρχονται από το περίσσευμα 1 δισ. ευρώ και παραπάνω που έχουμε και δεν είχαν δικαίωμα να μας πουν ‘‘όχι’’».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι το ποσόν των 850 ευρώ της σύνταξης, που λαμβάνεται ως κριτήριο αφορά την καταβαλλόμενη σήμερα σύνταξη. Επίσης, τόνισε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν με τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως, χαρακτήρισε τα μέτρα «προεκλογικό χάπενινγκ». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι «μόνο από την εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ που επέβαλε στους συνταξιούχους τον Ιούνιο η κυβέρνηση εισέπραξε 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατ. παραπάνω απ’ όσα τους δίνει σήμερα για βοήθημα, ενώ δεν περιλαμβάνονται και οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποκάλεσε -επίσης μέσω του ΣΚΑΪ- «αναξιόπιστο» τον Πρωθυπουργό, εκτιμώντας, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ότι δεν φαίνεται να είναι στόχος του Αλ. Τσίπρα οι εκλογές. «Προσπαθεί να γαντζωθεί, να παραμείνει στην εξουσία δίνοντας μια ανάσα αισιοδοξίας στους βουλευτές του… Αν βάλουμε σε μια ζυγαριά τις εκλογές και την παραμονή στην εξουσία, με αυτή του την κίνηση δείχνει να επιλέγει το δεύτερο» εκτίμησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος για να συμπληρώσει: «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται όχι μόνο αναξιόπιστος, αλλά και ανίκανος».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...